USPJEŠNA TURISTIČKA SEZONA: Ćorić najavljuje gospodarski porast veći od 5 posto

Ministar gospodarstva i održivog razvoja, Tomislav Ćorić, izjavio je da će u 2021. godini gospodarski rast narasti za više od 5 posto.

Glavni je faktor dobrih gospodarskih ishoda uspješna turistička sezona. Ćorić čak očekuje da bi gospodarski rast mogao biti veći ako se ovakvi turistički rezultati nastave i dalje.

Ministar je obavijestio javnost da je Vlada na račun grada Petrinje uplatila 30 milijuna kuna da bi se što prije dovršila izgradnja kontejnerskog poduzetničkog centra za stvaranje što boljih uvjet za daljnji razvoj poduzetništva u Petrinji koje je pretrpjelo snažan udarac nakon potresa u prosincu prošle godine.

Na pitanje o Covid potvrdama, ministar je rekao da nastavak Covid potvrda o očuvanju radnog mjesta prije svega ovisi o epidemiološkoj situaciji u zemlji.

Na pitanje bi li i on na poziv nekog prijatelja gostovao na jahti nekog svog prijatelja ministar Ćorić rekao da ne bi imao nikakvih problema s tim, ali da ljeta ipak radije provodi na pasari s kabinom koja je trenutačno usidrena u Pločama čiji je on suvlasnik.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI