USPJEŠNO UGAŠEN POŽAR! Ujutro planuo na krovu škole u zagrebačkoj Dubravi!

Stanovnike Klake u Zagrebu u ponedjeljak ujutro probudile su vatrogasne sirene.  Planuo je krov Osnovne škole Mate Lovraka u Klaki.

Na teren su odmah izašli vatrogasci. Nakon nekoliko sati borbe s vatrenom stihijom, vatrogasci su uspješno ugasili požar.

U tijeku je dogašavanje.

Prvo vatrogasno vozilo poslano je u 4.36 sati, a na teren je stiglo 15-ak vozila i 35 ljudi.

Vatra je zahvatila dobar dio škole.



“Ljudi su izašli na balkone da vide o čemu se radi. Užas. Inače se budimo za posao oko 6.30, ovo je bilo prije. Čuli smo sirene i kako otvaraju hidrante. Evo već su više od sat vremena na terenu. S balkona se sve vidjelo jer smo tu odmah do škole. Bilo je jako puno dima”, rekao je Michel, koji je snimio video.

Stanovnici Klake su očajni. Prvo korona, potres, a sad i požar.

“Užas! Pa što će nam se još dogoditi? Kćeri su mi završile tu školu, unuka je pohađa”, napisao je u grupi stanovnik Klake.

“Vatrogasci su stigli za 4 minute, ali evo još gori. Cijeli gornji kat”, napisao je drugi.

Jedan vatrogasac je za vrijeme gašenja požara lakše ozlijeđen

“Prva dojava je bila da gori smeće iza objekta. Kad smo došli na teren, vidjeli smo da se radi o požaru u OŠ ‘Mate Lovraka’ na 1. katu u prostoriji površine 15 četvornih metara koji je ugašen, ali se i proširio i uvukao u (metalnu) međukonstrukciju krovišta površine oko 1000 četvornih metara. To je značilo da moramo otvarati krovište i istovremeno gasiti. Na terenu je bilo 13 vozila. Jedan vatrogasac je lakše ozljeđen (uganuće zgloba). Požar je ugašen, slijedi dugotrajno i mukotrpno otvaranje krovišta. Uzrok i štetu će utvrditi policija”, rekli su vatrogasci.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI