VANĐELIĆ ISPAO IZ UTRKE ZA ZAGREB: Priča se o uvjetovanjima, no stranka opovrgava

Pregovori u HDZ-u o izlasku Damira Vanđelića kao kandidata za mjesto gradonačelnika Zagreba, kako javlja Jutarnji list, došli su do svog konačnog kraja, a kandidatura Vanđelića neslavno je pala u vodu.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, on se povlači iz utrke za gradonačelnika, a svoju odluku objavit će sutra na konferenciji za medije u 9.30 sati.

Podsjetimo, navodno se između HDZ-a i Vanđelića vodila bitka oko uvjeta. Vanđelić je u utrku želio ući slobodnih ruku, sam birati svoje buduće suradnike, utjecati na sastavljanje liste, ali i odlučivati o postizbornom koaliranju u koje navodno ne bi uključio Milana Bandića.

No, stranka negira bilo kakvo uvjetovanje.

“Ništa od navedenog o nekakvim uvjetovanjima gospodina Vanđelića nije istina. Bespredmetno je tvrditi da bi gospodin Vanđelić uopće postavljao bilo kakve uvjete HDZ-u vezane za lokalne izbore. Uloga gospodina Vanđelića je vođenje Fonda za obnovu nakon potresa te o operativnim aktivnostima daje obavijesti članovima Vlade. Sve ostalo su medijske spekulacije. HDZ ide na izbore u Zagrebu s namjerom da pobijedi, kao što je i pobijedio u sve četiri zagrebačke izborne jedinice na parlamentarnim izborima”, naveli su.



U konačnici, Vanđelić će se nastaviti baviti Fondom za obnovu Zagreba.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI