VELIKI OBRAT U SDP-u! Strankom kruži nevjerojatna teza: Prijeti im neočekivani debakl

Photo: Boris Scitar/Vecernji list

Nakon raspuštanja zagrebačke i vukovarske organizacije predsjednik SDP-a Peđa Grbin s jedne se strane našao na udaru kritika, dok drugi dio njegovih kolega odnosno pristaša tvrdi kako je konačno povukao liderski potez. Kako god, situacija u SDP-u u posljednje je vrijeme opet burna, a konflikti stranku nagrizaju na svim stranama.

Grbinu položaj dodatno otežava Željko Sabo, bivši vukovarski gradonačelnik koji je nakon što je Predsjedništvo SDP-a raspustilo organizaciju u Vukovaru te mu onemogućilo kandidaturu za gradonačelnika toga grada odlučio aktivirati mandat u predsjedništvu stranke.

Nezadovoljstvo tinja i kod Gordana Marasa, no od njega nitko u stranci ne očekuje radikalnije poteze. Dok se o ovim problemima polemizira na javnoj sceni, u Rijeci najveća oporbena stranka muči druge muke. Naime, njihov aktualni kandidat za gradonačelnika toga grada Marko Filipović prema internoj SDP-ovoj anketi nema prevelikog potencijala za osvajanje vlasti u Rijeci, prema toj anketi podupire ga svega 14 posto birača, a stranka bi sama po sebi bila u stanju osvojiti gotovo 30 posto glasova. Te su brojke Grbinu bile jasan pokazatelj da će u Rijeci morati nešto korigirati jer u suprotnom će ostati bez vlasti u gradu na čijem je čelu njegova stranka posljednja tri desetljeća.

Ni tih 30 posto za SDP ne zvuči obećavajuće pa situaciju nastoje izgladiti time što su u Filipovićevu kampanju uključili Željka Jovanovića i Ivicu Lukabnovića.

Međutim, čini se kako se najvećoj oporbenoj stranci kao jedina spasonosna opcija nameće kandidatura aktualnog gradonačelnika Obersnela, a Novi list javlja kako ta solucija nije nemoguća.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI