VIDOVIĆ-KRIŠTO OGORČENA! Izbacili je sa suđenja Macanu: Ovo je njena verzija događaja sa suđenja!

Foto/Pixsell

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto tužila je komunikacijskog stručnjaka Krešimira Macana koji ju je u emisiji HRT-a “Otvoreno” nazvao spodobom nakon čega je napustio studio. Zbog ove svima dobro poznate scene, Karolina Vidović Krišto od Macana traži 50 tisuća kuna. Međutim, jučerašnje ročište nije prošlo u mirnom tonu, dapače Vidović Krišto je zbog uzastopnog upadanja u riječ izbačena iz sudnice.

Danas je objavila priopćenje u kojem daje svoju verziju jučerašnjih događaja.

“Hrvatska se javnost nažalost permanentno suočava s protuzakonitim djelovanjem hrvatskog pravosuđa koje je, kao što znamo, glavni uzročnik gospodarske i društvene krize koja vlada u Hrvatskoj.

Jučer sam i osobno svjedočila udruženom pothvatu pravosuđa s plaćenicima političkih moćnika i korumpiranim medijima.

“Bestijalno sam izvrijeđana”Kao što je poznato, Krešimira Macana, koji sebe naziva komunikacijskim stručnjakom, tužila sam zbog njegovog bestijalnog vrijeđanja kojem sam bila izložena u emisiji HRT-a Otvoreno.

Svakom normalnom sudu bi to bio u potpunosti jednostavan slučaj: prikazao bi predmetni dio emisije, uzeo bi u obzir naknadno potvrđivanje tih uvreda od strane dotičnog gospodina, i donio presudu.

Međutim, pravda, držanje zakona pa i zdrava logika su nešto što hrvatsko pravosuđe u dobrom dijelu ne poznaje (čast iznimkama). Tako sudac Mate Kukavica odbija utvrđivanje ovisnosti ili neovisnosti Krešimira Macana, to jest, odbio je utvrđivanje iznosa prihoda koji g. Macan ima od vlada, ministarstava, državnih agencija i tvrtki, a moj pokušaj utvrđivanja vjerodostojnosti svjedoka Arsena Bauka, te njegovo time povezano sudjelovanje u jednoj od najvećih privatizacija u Hrvatskoj, sudac doslovno zabranjuje, te tu zabranu čak i zapisnički konstatira.

“Sud je trebao pogledati emisiju i utvrditi činjenice”

Ali sudac neometano dopušta apsurdno svjedočenje urednice s HRT-a, koja u prvoj rečenici iznese grotesknu laž da sam u emisiji koja traje nepunih 50 minuta govorila 20 minuta što je navodno iziritiralo g. Macana. I tu dolazimo do logike: svaki sud bi prvo pogledao emisiju i utvrdio činjenice, te time to svjedočenje ne bi ni bilo moguće. Činjenica je da sam govorila minutu i pol, a ne 20 minuta.

“Plan moćnika u Hrvatskoj je zastrašivanje”

Jasno bi se utvrdilo da je Macan išao ciljano na moje kompromitiranje prekidajući me i upadajući mi u riječ, i u konačnici me teško vrijeđajući. Plan te skupine, koja je Macana poslala u emisiju Otvoreno, a to su vladajući moćnici u Hrvatskoj, jest zastrašivanje i kompromitacija, te galamom spriječiti vladavinu prava i istinu u javnom prostoru, – jer bi istina posljedično značila gubitak moći vladajućih struktura te njihovo kazneno pravno procesuiranje.

Sudovi imaju eksplicitno jasne zakonske okvire svoga djelovanja. Podrazumijeva se da se moraju utvrđivati činjenice, kao i uostalom i vjerodostojnost svjedoka.

“Arsen Bauk je pouzdani kadar duboke države”

To što je Macan pozvao Arsena Bauka kao svjedoka nije slučajno, jer Arsen Bauk je provjereni i pouzdani kadar duboke države, koja ga je i odaslala u Državno sudbeno vijeće. Njegova povezanost s kontroverznim poduzetnicima Dankom Končarom i braćom Žužul iz Sklad Gradnje je javno poznata, a kao ministar je sudjelovao u privatizaciji Croatia osiguranje, u kojoj su hrvatski građani oštećeni za najmanje 4 milijarde kuna.

“Odbili utvrditi koliko Macan zarađuje”

Zaključno o samom postupku. Sudac je svjesno odbijajući utvrđivanje koliko Macan dobiva novaca od države, te odbijajući utvrđivanje vjerodostojnosti svjedoka Bauka prekršio zakon, a isključujući mene sa suđenja, jer sam se protivila grotesknom i apsurdnom svjedočenju urednice Arežine Grgičević demonstrirao pristranost te se stavio u službu vladajućih struktura kojima je cilj sprječavanje iznošenja istine u javnom prostoru.

“Nitko me nije nazvao i pitao što se stvarno dogodilo na suđenju”

Da je sud bio samo dio ovog scenarija u pokušaju mog diskreditiranja i vladavine prava pokazuju main-stream-mediji. Nijedan me novinar nije kontaktirao da bi me pitao što se stvarno dogodilo na suđenju, a iz zapisnika selektivno i manipulativno iznose dijelove s jasnim ciljem zaštite vladinog plaćenika Macana. Mediji imaju obvezu istraživati istinu i služiti javnosti. Nažalost, main-stream-mediji u Hrvatskoj služe vladajućim moćnicima.

Te vladajuće strukture u Hrvatskoj ne mogu razumjeti da se na političkoj sceni pojavio netko tko zahtjeva jednakost svih građana pred zakonom, tko ne prihvaća nikakve izmišljene društvene mitove i tko traži odgovornost kao društveni kriterij za učinjeno i izrečeno.

“Pravosuđe se ne drži zakona”

Svaki hrvatski građanin kad ujutro kupi kruh i mlijeko plaćajući taj račun, plaća i porez te time financira i hrvatsko pravosuđe. To pravosuđe se ne drži zakona, već služi moćnicima, kao što u ovom konkretnom slučaju vidimo. Ovdje konstatirajmo da hrvatsko pravosuđe dobiva plaću a ne zarađuje je, a one koji ga plaćaju, hrvatske građane, zlostavlja.

Već duže vrijeme sam hrvatsku javnost upozoravala da ću zbog otvaranja krucijalnih društvenih problema te zamjerajući se moćnim korumpiranim strukturama biti izložena klevetama, lažima, prijetnjama i zastrašivanjima. Na njihovu žalost, moj saveznik je puno jači, a on se zove istina.

“Vladajući su nervozni”

Za dva dana ću nazočiti isto suđenju zbog iznošenja istine. To sve je dokaz da su vladajući nervozni, jer moje rasvjetljavanje bezakonja i zahtijevanje vladavine prava izaziva kod njih egzistencijalni strah.

Za taj strah imaju razloga, jer ćemo i mi Hrvati doživjeti pravednu Hrvatsku na koju imamo pravo, i za nju ćemo se izboriti”, piše Karolina Vidović Krišto u svom priopćenju.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI