VIJEST KOJA JE POTRESLA HRVATSKU: Kako će država preživjeti deset dana bez čelnog čovjeka?

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, zaključno sa subotom su ukupno zabilježene 123.693 osobe zaražene koronavirusom, od kojih je 1.655 preminulo, ukupno se oporavilo 98.465 osoba. U samoizolaciji je trenutno 51.247 osoba. Do danas je ukupno testirano 736.102 osoba, od toga 11.282 u posljednja 24 sata, javlja Nacionalni stožer civilne zaštite.

U subotu navečer je Hrvatskom odjeknula vijest kako je supruga premijera Andreja Plenkovića pozitivna na koronavirus, pa će on morati u samoizolaciju sljedećih deset dana, a svoje će obveze nastaviti odrađivati od kuće. Nakon što se testirao, došao je i nalaz koji je negativan. Premijerova supruga je razvila blage simptome virusa.

U subotu su, osim Nacionalnog stožera, brojke objavili i županijski, kao što to čine svakog dana, pa se moglo vidjeti kako se stanje s novozaraženima u Varaždinskoj ne popravlja, dok je Vukovarsko-srijemska županija prepoznata kao novo žarište.

Tamošnja epidemiologinja Kata Krešić tvrdi kako za porast oboljelih nije kriva vukovarska Kolona sjećanja, već tradicionalna slavonska događanja poput kirbaja i svinjokolje.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI