VIJEST KOJA JE SVIMA PROMAKLA! PLENKOVIĆ KREĆE U VELIKE REZOVE: Evo tko je prvi na udaru!

Foto: Cropix

Prilično diskretno, i bez puno pompe, Vlada je prije nekoliko dana odnijela uredbu o unutarnjem ustrojstvu svih ministarstava i središnjih državnih ureda te Državnog inspektorata, a dobro upućeni svjedoče da se radi o velikom i značajnom poslu koji je obavljenm u rekordnom roku.

Važan je ovo posao na čiju su realizaciju premijera Plenkovića primorali europski šefovi, a u pratećem dokumentu otkriva se smanjenje broja rukovodećih funkcija. Nastavak je to politike koju je Plenković počeo smanjenjem broja ministarstava.

Sada je pak na redu smanjenje broja državnih tajnika, a racionalizirati će se i ukupan broj ustrojstvenih jedinica po ministarstvima. Smanjivati će se, pripajati ili posve ukidati tijela po ministarstvima te će se svoditi na minimalnu mjeru,m nepopunjena radna mjesta kojih je znalo biti po 20-tak poisve će se ukidati, a pod radarom će biti i osnivanje novih službi, sektora i odjela koji će se osnivati onda kada za njima uistinu bude bilo potrebe.

Smanjivati će se tako ukupan broj rukovodećih pozicija, ali i ukupan broj službenika premda se točne brojke za sada ne znaju, pa stoga nije preciziran niti točan broj državnih tajnika. Vlada tek treba krenuti u proces imenovanja novih državnih tajnika, a mnakon toga raspisuju se natječaji zua nove ravnatelje uprava. Drugim riječima, Plenković u neizvjesnu jesen ulazi i sa velikim rezovima u vlastitim redovima.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI