ZAISKRILO MEĐU HDZ-ovim KLANOVIMA! Krenule ozbiljne borbe: U sukobu dva ‘kapitalca’

Foto: Pixsell

Članovi nadzornih odbora državnih tvrtki, kao i predsjednici te članovi uprava istih u posljednje vrijeme ne spavaju mirno. Njihov je san poremetilo pismo premijera Andreja Plenkovića upućeno na adresu nedavno imenovanih ministara.

U tom je pismu šef Vlade od svojih kolega zatražio da od nadređenih u državnim tvrtkama zatraže stavljanje mandata na raspolaganje, što uostalom i proizlazi iz Zakona o primopredaji vlasti. I doista, među prvima šefovima iz svojega resora obratio se novi ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, dok su premijerov zahtjev ignorirali ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar financija Zdravko Marić, ali i ministar prometa Oleg Butković.

Toj ignoranciji unatoč ovaj proces nije zaustavljen pa su shodno tome šefovi uprava Narodnih novina, AKD-a i HEP-a stavili mandate na raspolaganje. Šefovi Jadrolinije, Hrvatskih cesta, Hrvatskih autocesta, Hrvatske pošte i željezničkih tvrtki to nisu učinili, jer Butković to od svojih kolega nije niti zahtijevao. U nekim tvrtkama poput Fine, HŽ Putničkog prijevoza, Jadrolinije ili Hrvatske pošte mandate su na raspolaganje stavili članovi Nadzornih odbora, ali ne i članovi uprava. Tko će ostati na svojoj poziciji, a tko bez svoje pozicije ostaje za vidjeti, no u kuloarima se šuška da je Plenković najavio čistke HNS-ovih kadrova, dok bi u državnim tvrtkama utjecaj trebali ojačati SDSS-ovi kadrovi.

Za svoje kadrove lobira se i po HDZ-ovim ograncima, pa je radi toga zaiskrilo između Branka Bačića i osječkog župana Ivana Anušića, a u HDZ-ovim kadrovskim križaljkama navodno intenzivno sudjeluju i Gordan Jandroković te Ante Sanader, ali i Božidar Kalmeta koji se pritom poziva na svoj uspjeh na nedavno održanim parlamentarnim izborima.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI