ZAMJENICA GRADONAČELNIKA PETRINJE: ‘Ovo nije tek puko pomjeranje tla! Pomolimo se zaštitniku od potresa’!

Petrinju je u ponedjeljak ujutro pogodio snažan potres koji je iza sebe ostavio veliku štetu i pritom prestrašio brojne građane. Neki su ostali i bez svojih domova. Na cijelu situaciju osvrnula se zamjenica gradonačelnika Petrinje Viktorija Kaleb, inače liječnica. Na svom je Facebook profilu objavila molitvu zaštitniku od potresa, a čini se da nije propustila ni kritizirati vlast. Iz jedne od njenih objava moglo bi se zaključiti kako je potres povezala i s nekim višim silama.

Nakon prvog potresa zamjenica gradonačelnika se odmah oglasila.

“Potres u Petrinji….

Pomoć je naša u Imenu Gospodina!”, napisala je odmah nakon što je Petrinju pogodio potres”, napisala je Viktorija Kaleb, a onda objavila molitvu.

“MOLITVA SVETOM EMIGDIJU ZAŠTITNIKU OD POTRESA

“Svemogući vječni Bože, Ti si svojom riječju stvorio svemir svijet i čovjeka. Ti si Gospodar neba i zemlje, Ti upravljaš svim zemaljskim i nebeskim silama. Molimo Te, po zagovoru svetoga Emigdija, što ga naši stari izabraše za zaštitnika od potresa i zagovornika u svim nevoljama, sačuvaj i zaštiti naš grad, domovinu i cijeli svijet od potresa i bilo koje druge nepogode.



Oslobodi nas od svakoga grijeha, a osobito od nemara za tvoja nadahnuća i otpada od vjere. Neka Tvoj sveti mir počine nad ovim mjestom i nad svima koji u njemu prebivaju. Daj da svaki od nas cijelim životom i svom svojom snagom nastoji oko pomirenja i smirenja svih sukoba i međuljudskih potresa.

Sve nas sačuvaj u svojoj ljubavi, da poput sv. Emigdija i mi nesebično svjedočimo tvoju ljubav i tvoju slavu. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

Sveti Emigdije zaštitniče od potresa – moli za nas!”.

Osim toga, zamjenica gradonačelnika napisala je čini se i kritiku na vlast koja je danas nakon potresa obišla Petrinju.

“Svi vi koji nosom “parate oblake” i od puste tastine ( tast = prazan) ne vidite i ne postujete nikoga,vi koji gazite po lesevima, vi koji ljudima namecete bremena vasih stranih trulih gospodara, znajte da ste ” kao list sto vjetar ga vije….”

Ne moze nitko od nas garantirati niti da ce sutra docekati ziv, a kamoli ista drugo.
Ovi potresi danas kod nas u Petrinji i ranije u Zagrebu, nisu tek puko pomjeranje tla…
Danas, bas na blagdan ” Nevine djecice”…
Tko ima usi, neka cuje!”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI