Zamjenica ravnatelja HZJZ-a o probnom koncertu: “To je nešto o čemu se intezivno razmišlja”

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a, Ivana Pavić Šimetin komentirala je mogući probni koncert koji bi se uskoro trebao održati u Hrvatskoj te istaknula kako je to nešto o čemu se intezivno razmišlja i planira zajedno s Ministarstvom kulture.

“Može se reći da tu postoje dva principa. Jedan se odnosi na zelenu digitalnu potvrdu, pri čemu se zapravo radi o ulasku osoba koji imaju negativan test ili imaju potvrdu o cijepljenju ili potvrdu o preboljenju, a drugi je model održavanja takvih aktivnosti na način da se pridržavamo onih klasičnih nespecifičnih protuepidemijskih mjera, a to su distanca, nošenje maske”, objasnila je.

Također je nadodala kako je prvi model svima draži jer omogućava normalnija druženja, jer se ljudi mogu opustiti i komunicirati dok je drugi model ipak ono što ih udaljava.

Hoće li se održati u Zagrebu, kazala je Pavić Šimetin, teško je reći.

“Ono što se može možda pretpostaviti je da će, ako se bude išlo na veći broj ljudi, prednost imati otvoreni prostori jer nam on odmah smanjuje rizik od prijenosa zaraze”, rekla je.



Odgovorila je i kad možemo očekivati povratak u normalno.

“Mi se već dugo spremamo na ljeto koje bi bilo barem slično onome kakvo smo imali prošle godine, a po mogućnosti i prethodne godine. Nadam se da će to tako biti ako se epidemiološka situacija nastavi poboljšavati i održi taj kontinuitet i uz odaziv građana na cijepljenje. Jako je važno da se što više građana u kratkom vremenu cijepi, to je onda put prema nekakvom lijepom ljetu kakvo bismo svi zapravo htjeli”, zaključila je Pavić Šimetin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI