ZAPOSLENICI UDARILI PO INTENDANTICI: Izvjesili transparent i optužuju je za širenje zaraze!

Zaposlenici Hrvatskog narodnog kazališta izvjesili su danas transparent na zgradi kazališta prosvjedujući protiv intendantice Dubravke Vrgoč. Tvrde da im intendantica ugrožava zdravlje ne poštujući protuepidemijske mjere i zataškavajući zarazu te da im krši radnička prava tjerajući ih da donesu antedatirane potvrde o bolovanju.

Osim prosvjeda u vidu transparenta na kojem piše “Kaznena prijava nije podnesena protiv kazališta jer kazalište – to smo mi”,  članovi sindikata djelatnika u kulturi kazneno su prijavili intendanticu kazališta Dubravku Vrgoč.

O nepoštivanju protuepidemijskih mjera u kazalištu već se neko vrijeme govori, a zaposlenici su uputili i pismo kojim upozoravaju na opasnost od širenja zaraze.

“Primjerice, u operi Carmen, čija je premijera bila 23. listopada na vrhuncu zaraze, gdje smo simulirali orgije, povraćanje, puzanje po podu, i to nas 40-ak na sceni!!!! Gospođa Vrgoč na svoju ruku potom mijenja uredbe i pravilnike od projekta do projekta. Tako smo u jednom danu dobili čak dva različita pravilnika. Higijena je pritom užasna. U velikoj pokusnoj dvorani u kojoj održavamo probe, jedni nakon drugih, bez dezinfekcije, s nagomilanom prašinom i smećem po kutevima, bez stanke od pola sata, fluktuira i drama, i zbor, solisti, opera…”, stoji u pismu zaposlenika.

Jedan od zaposlenika kazališta navodno je na intenzivnoj njezi u covid-bolnici Dubrava, a zaraženo je još nekoliko umjetnika. Zaraza se, doznajemo, proširila baš za vrijeme izvođenja opere Carmen 27. listopada, a Uprava Opere reagirala je tek 11. studenog, i to zahtjevom za otvaranje bolovanja – sedam dana unatrag.



O ovom će  slučaju zasigurno još biti riječi u danima koji dolaze.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI