ZATVORSKA KAZNA Dvije žene osuđene za švercanje migranata iz BiH

Ilustracija

Općinski sud u Slunju proglasio je krivima Dubrovčanku Anngeliku U. (49) i Albanku s prebivalištem u Italiji Margerite N. (38) za krijumčarenje troje migranata albanske nacionalnosti i osudio na po 30 dana uvjetne zatvorske kazne s rokom kušnje od jedne godine.

Policija ih je pratila i zaustavila 9. svibnja 2018. godine oko 22.30 sati na Ličkoj magistrali u Rastokama. S njima u vozilu bila su trojica ilegalaca, Albanci u dobi od 33, 29 i 25 godina, koji su istoga dana u jutarnjim satima ušli u Hrvatsku iz Bihaća te su se našli na području Rakovice, kako piše Jutarnji list.

Dokazni postupak je proveden bez okrivljenica, jer se nisu pojavile na sudšveu, na temelju prikupljenih dokaza među kojima su i njihovi raniji iskazi.

Albanka Margerite N. izjavila je tada da je jedan od krijumčarenih migranata njezin suprug, dok je Dubrovčanka Anngelika U. tvrdila kako ni u jednom trenutku nije posumnjala da su putnici u Hrvatsku ušli ilegalno.

Sud je tu izjavu ocijenio nelogičnom i usmjerenom isključivo na izbjegavanje prekršajne odgovornosti s obzirom na to da je postojeća migrantska kriza opće poznata činjenica, kao i tvrdnju Albanke da nije znala kako njezin suprug ima zabranu ulaska u Italiju na tri godine.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI