ZAVADLAVOV ODVJETNIK O SUTKINJI: ‘Sad sam počeo kao Plenković, ispričavam se’

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Odvjetnik Filipa Zavadlava, osuđenog danas po nepravomoćnoj presudi na 40 godina zatvora, Branko Šerić najavio je žalbu koju će zasnivati na Zavadlavovoj neubrojivosti.

Šerić je novinarima rekao kak je Zavadlav bio prilično miran kod izricanja presude, te kako je  zadovoljan što je sud prihvatio tvrdnje obrane da Zavadlav nije ubio iz osvete ili bezobzirne osvete, te je dodao kako otpočetka pokušava dokazati da Zavadlav nema motiva.

“Postavlja se pitanje zašto, što se krilo u njegovoj glavi. Upravo me taj izostanak motiva danas po tko zna koji put uvjerava da nije bio ubrojiv. Ne samo da je bitno smanjeno ubrojiv, nego da nije bio ubrojiv. Normalno je da ću se žaliti, upravo u tom pravcu, što mi olakšava posao jer ne moram dokazivati da se nije radilo o osveti, a pogotovo ne o bezobzirnoj osveti. Dakle, radilo se o nerazumnom ponašanju, nemotivirajućem”, rekao je novinarima Šerić nakon izricanja presude.

Na tvrdnju novinara da je sutkinja i u presudi rekla da je Zavadlavu izrekla maksimalnu kaznu, Šerić je najprije tvrdio da to nije točno, a onda se odbio prepucavati sa sutkinjom putem medija.

“Da se ja sa sutkinjom prepucavam? To ću napisati u žalbi. Ispričavam se, sad sam počeo kao Plenković”, rekao je Šerić.



Podsjetimo, Filipu Zavadlava, sudillo se zbog trostrukog ubojstva u siječnju prošle godine u Splitu kad je automatskom puškom izrešetao trojicu muškaraca Marina Ožića Paića (25), Marina Bobana (25) i Jurice Torlaka (38),

Facebook Comments

Loading...
DIJELI