Završen stručni nadzor: Utvrđeno kako nije bilo propusta u radu psihologinja u Centru za socijalnu skrb Nove Gradiške

Završen je stručni nadzor Hrvatske psihološke komore prema kojem se tvrdi kako nije bilo propusta u radu psihologinja u Centru za socijalnu skrb Nove Gradiške.

Podsjetimo, smrt malene djevojčice Nikoll potresla je Hrvatsku. Došla je prije nekoliko tjedana u bolnicu u Klaićevu s teškim ozljedama koji su na kraju rezultatirali njenom smrću. Roditelji se nalaze u istražnom zatvoru, a rad Centra za socijalnu skrb Nove Gradiške stavljeno je pod nadzor.

Zaključak Komore socijalnih radnika još uvijek nije gotov, ali prema dostupnim informacijama trebalo bi biti gotovo u utorak.

Izvanredni stručni nadzor nad radom dviju psihologinja Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška – gotov je. Iz zaključaka proizlazi – sve su odradile kako treba.

“Psihologinje nad čijim je radom proveden izvanredni stručni nadzor su tijekom nadzora surađivale i otvoreno govorile o slučaju i dale na uvid svu dokumentaciju vezanu uz slučaj predmetne obitelji. Uvidom u brojnu dokumentaciju i razgovorom tijekom stručnog nadzora utvrđeno je kako su psihologinje obavljale poslove psihologa u Centru za socijalnu skrb u skladu sa Standardima rada psihologa u socijalnoj skrbi i donesenim mjerama Centra za socijalnu skrb”, navodi se među ostalim u priopćenju Hrvatske psihološke komore.



Još se čekaju rezultati stručnog nadzora Komore socijalnih radnika, Ministarstvu socijalne politike trebali bi biti biti predani u utorak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI