ZAVRŠENO SUĐENJE! Evo kada će Ivo Sanader doznati presudu za aferu ‘Fimi media’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U ponedjeljak u jutarnjim satima dovršen je ponovljeni sudski postupak u aferi “Fimi Media”. Najavljeno je da će Vijeće Županijskog suda u Zagrebu presudu bivšem premijeru Ivi Sanaderu i suokrivljenima objaviti u petak, 13. studenog.

Odvjetnik Tomislav Grahovac, branitelj Mladena Barišića, tadašnjeg rizničara HDZ-a koji je opisao kako se izvlačio novac, u svom završnom govoru kazao je da je njegov klijent bio iznimno blizak s ondašnjim premijerom, da je sve radio po njegovu nalogu.

“Barišić nije imao svijest da čini bilo kakvo kazneno djelo, jer je to bilo vrijeme dominacije HDZ-a i erupcije nacionalne svijesti. Svi su bili odani karizmatičnom predsjedniku stranke čije se odluke nisu preispitivale već samo izvršavale. Kako je bio prijatelj sa Sanaderom, Mladen Barišić je vjerovao da radi iza za dobro HDZ-a i za dobro RH”, rekao je Grahovac i objasnio kako je Sanader svojevremeno ukorio šefove javnih poduzeća koji nisu dovoljno poslovali s Fimi medijom.

Podsjetimo, Sanadera i ostale USKOK tereti za izvlačenje novca iz javnih poduzeća preko poslova s marketinškom tvrtkom Fimi media. Sumnja se da su se tim novcem punili crni fondovi HDZ-a a dio je uzeo i sam Sanader.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI