Zbog pada interesa, cijepljenim osoba će se nuditi nagrade

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Smanjio se interes za cijepljenje protiv koronavirusa pa će se tako dijeliti nagrade. U Hrvatskoj neće biti novčane nagrade, ali drugih oblika ipak će biti.

Unija je u četvrtak izvijestila kako se barem 50 posto odraslih cijepilo jednom dozom.

Hrvatska je trenutačno na 39,6 posto, a interes pada iz tjedan u tjedan pa je zbog toga dogovorena nova kampanja u kojoj će sudjelovati i poznati.

Prema navodima Jutarnjeg lista, neće biti novčanih nagrada kao što je u Srbiji, ali primjerice Zagorci bi mogli dobiti besplatne ulaznice za toplice dok se u Splitu organizira besplatna predstava.

“U ponedjeljak u našu županiju stiže autobus koji će se koristi kao mobilno cijepno mjesto uz pomoć kojeg namjeravamo u 9 radnih dana obići 49 manjih mjesta. Svakog dana radit ćemo od 8 do 17 sati i svakog sata biti u drugom mjestu”, rekao je dr. Miroslav Venus, glavni epidemiolog Virovitičko podravske županije, u kojoj je cijepljeno 39 posto građana.



Svi Zagorci koji će se cijepiti tijekom lipnja i srpnja dobit će cjelodnevnu ulaznicu za četiri kupališta Krapinsko-zagorske županije. Kad dođu na blagajnu bazena, bit će dovoljno predočiti osobnu iskaznicu, prodavač karata provjerit će je li ime na popisu cijepljenih osoba i to je to. Kupališta će račun ispostaviti Županiji.

“S kupalištima Tuheljske toplice, Terme Jezerčica, Krapinske i Stubičke toplice sve je dogovoreno, ostaju tek tehnički detalji. Morali smo pronaći zakonski model, našli smo ga i sutra raspisujemo Javni poziv”, rekao je kaže krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI