ZEKANOVIĆU BAŠ NE IDE: Razočaran sam koliko je malo onih koji su za zaštitu života, a ne žele prstom mrdnuti

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović povodom Međunarodnog dana života ne odustaje od zasad neuspješne inicijative za zabranu pobačaja, odnosno prijedloga Zakona o zaštiti života.

Kako je u nedjelju objavio na svom Facebook profilu, inicijativu je do sada potpisalo desetero zastupnika, a kako bi prijedlog Zakona ušao u saborsku proceduru, potrebno je najmanje 30 potpisa.

Inicijativu su do sada potpisali Marijan Pavliček – Hrvatski suverenisti, Marko Mianović Litre – Hrvatski suverenisti,  Željko Sačić- Hrvatski suverenisti, Hrvoje Zekanović – Hrvatski suverenisti, Zlatko Hasanbegović – Blok za Hrvatsku,  Stjepo Bartulica – Domovinski Pokret,  Zvonimir Troskot- Most, Nikola Grmoja – Most, Karolina Vidović Krišto – Nezavisna zastupnica, Milan Vrkljan – Nezavisni zastupnik.

Zekanović piše, današnji dan je posvećen isticanju važnosti zaštite ljudskog života od začeća do prirodne smrti, a ne očekuje da će netko iz lijevo-liberalnog bloka dati podršku ovakvom prijedlogu zakona.

“Međutim, moram priznati da sam razočaran koliko je malo onih koji se iako formalno deklarativno zalažu za zaštitu života, a ne žele ni prstom mrdnuti da se on zaštiti. Smatran da je najvažniji posao kršćanina u politici je izboriti se za zaštitu života od njegovog početka, začeća! Smiješne izlike, kao na primjer da zakon nije dobar, a ne navodeći što ne valja, da je previše kratak, a u istovremeno kritičari predlažu zakone od dvije rečenice. Izlika: “sad su nam važniji lokalni izbori pa nam nije pragmatično ulaziti u svjetonazorske teme”, pokazuje stvaran karakter svih nepotpisnika”, napisao je Zekanović na Facebooku i dodao kako svatko ima pravo potpisati i nepotpisati, a potpis na ovaj prijedlog zakona čak i ne znači da se netko slaže sa sadržajem nego jedino da želi da ovaj prijedlog dođe na raspravu u Hrvatski sabor



Na kraju je kolege pozvao da zaštite život.

No, čini se da mu zaista ne ide s obzirom na to da je, podsjetimo, 2. veljače na svom Twitteru objavio anketu o pobačaju, što vjerojatno nije prošlo kako je zamislio. Naime, u anketi je građane pitao da se izjasne jesu li za zaštitu života od začeća, a čak 85% ljudi glasovalo za opciju “Ne, ja sam za abortus”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI