Žena koja je drmala Dubravom: Svađala se sa Stierom, surađivala s Kalmetom

Nakon niza medijskih napisa o nemilim događanjima u KB Dubrava ministar zdravstva Vili Beroš u tu je bolnicu poslao inspekciju, nakon čijeg je nalaza Vlada odlučila smijeniti članove Upravnog vijeća KB Durave pa je tako bez pozicije ostala predsjednica Vijeća Grozdana Perić, koja se nakon smjene oglasila putem medija priznajući postojanje nekih manjih propusta.

”Mislim da za to nije bilo nadležno Upravno vijeće, a je li onome kako stoji u samom izvješću, da nije bilo koordinacije između koordinatora i ravnatelja, to je nešto što nije bilo u nadležnosti Upravnog vijeća”, izjavila je Perić nakon smjene naglašavajući da pravi razlog za odluku Vlade ne vidi, osim manjih problema u funkcioniranju.

”Ne znam što to nismo dobro napravili i što to nismo dobro radili”, poručila je Perić čiju je ulogu u Upravnom vijeću bolnice javno, na društvenim mrežama problematizirao bivši šef Hrvatske liječničke komore, dr. Trpimir Goluža.

”Politička moćnica stranke na vlasti, koja joj u slobodno vrijeme vjerno služi i članstvom u ponekom upravnom vijeću, nadzornom odboru ili istražnom povjerenstvu… Pouzdan kadar za specijalne zadatke. Grozdanina dubravska sreća trajala je do jučer, odnosno do trenutka kad je Vlada RH, pod snažnim pritiskom javnosti, smijenila Upravno vijeće kojim je predsjedala i imenovala novo”, kaže Goluža koji tragikomičnim naziva istupe Grozdane Perić koja je prema njegovim riječima djelovala kao “Alisa u zemlji čudesa”.

Događanja u Dubravi prema njegovim riječima mirišu na sukob Beroševih i starih Kujundžićevih kadrova, a u sklopu toga očito je nastradala i ova HDZ-ovka iz Zadra koju u tome kraju opisuju  kao kadar Božidara Kalmete jer je ta diplomirana ekonomistica godinama bila pročelnica za financije baš u Gradu Zadru. Iako u političkoj areni nije pretjerano poznata upućeni tvrde kako Perić uživa simpatije premijera Andreja Plenkovića koji je za nju veliki autoritet.



U prošlom sazivu Sabora, Perić je šefovala Odborom za financije, no tamo nije ostvarila zapaženije rezultate, a u svojoj stranci poznata je tek zbog konflikta s Davorom Ivom Stierom oko ratifikacije Istanbulske konvencije za koju se žestoko zalagala.

Nerijetko je ta zastupnica polemizirala s Pernarom i Sinčićem, a medijske arhive bilježe i panel na kojem se sukobila sa šefom udruge “Glas poduzetnika” Hrvojem Bujasom kojega je pitala voli li on Hrvatsku. Nakon tih njenih riječi Bujas je napustio raspravu, a ljude poput nje nazvao demagozima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI