ŽENA KOJA JE ZAINTRIGIRALA SPLIĆANE: Slijedi neobičan okršaj

Niz političkih kapitalaca posljednjih se godina smijenjivao na poziciji gradonačelnika Splita, no nadolazeći lokalni izbori taj bi trend mogao promijeniti jer bi na čelo grada pod Marjanom mogla zasjesti jedna dama. Riječ je o profesorici Branki Ramljak koja je na društvenim mrežama otkrila svoje namjere da se kandidira za gradonačelnicu Splita. Ramljak je inače profesorica u trajnom zvanju na splitskom Ekonomskom fakultetu, gdje je jedno vrijeme bila prodekanica, ali i prorektorica Sveučilišta.

Na ove izbore izlazi kao nezavisna kandidatkinja, a iako je rođena u Zadru 1962. godine, u Splitu živi još od 1981. godine. Ramljak je u prošloj Vladi premijera Andreja Plenkovića bila državna tajnica u Ministarstvu obrazovanja, a time i suradnica donedavne ministrice Blaženke Divjak koja se posebice bavila resorom visokog obrazovanja. Ova potencijalna splitska gradonačelnica specijalizirala se za računovodstvo, završla je Ekonomski fakultet te iza njenog rada stoje i aktivnosti u Udrugi računovođa i financijskih djelatnika.

Premda ona stranački dres nema, njen brat Ante Martinac dugogodišnji je član HDZ-a, a ona sama u javnom se prostoru najviše isticala kada je 2011. godine kao dugogodišnja navijačica i pretplatnica postala klandidatkinja na prvim demokratskim izborima za Nadzorni odbor Hajduka. Osvojila je tada među 40-ak kandidata treći najveći broj glasova članova kluba u kojem je ubrzo postala predsjednica. Kada je Split ostao bez proračuna Plenkovićeva vlada imenovala ju je povjerenicom za Split, a ona je prema tvrdnjama upućenih taj posao odradila bez grešaka. Po splitskim se kulaorima progovara i o njenom korektnom odnosu sa aktualnim gradonačelnikom Splita Androm Krstulovićem Oparom, a budući da bi u utrku za gradonačelnika mogao i novoizabrani predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović koji slovi kao kadar Ante Sanadera, angažman Branke Ramljak zvuči prilično intrigantno pošto će Ramljak koja uživa simpatije HDZ-ova Opare konkurirati HDZ-ovom Mihanoviću.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI