Žigosana učenica iz Zadra ispričala stravu koja joj se dogodila

screneshot HRT

Zadarska policija, koja je za slučaj doznala od medija, a ne iz škole, provodi izvide.

U srijedu je učenik prvog razreda u zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj  užarenim predmetom u obliku slova ”U” žigosao kolegicu i kolegu. Djevojka ima dvije opekline na ruci, a mladić je opečen po vratu. Sve se dogodilo za vrijeme nastave.

“Sjedila sam s kolegom u klupi, upaljačem je palio papiriće, i kada se upaljač pregrijao, utisnuo mi ga je dva puta na kožu, a drugom kolegi na vrat. Onda je rekao: Evo, sada se možete hvaliti da ste ustaše”, ispričala je ozlijeđena djevojka za HRT.

Djevojka je na pitanje je li incident odmah prijavila, rekla kako nije odmah prijavila već nakon 20-ak minuta, i to nastavnici tjelesnog.

“Nakon jedno 20 minuta sam nastavnici rekla”, ispričala je djevojka.

“Očekujem kako će za taj čin biti kažnjen”, kazala je.



Njezin otac Adem Shala ponovio nam je kako je razočaran upravom škole koja o tom događaju nije obavijestila ni policiju ni hitnu.

“Nisu zvali ni hitnu ni policiju. Htjeli su to sakriti. Najviše me šokiralo da je netko, znajući da je ona Albanka, išao joj žigosati slovo ‘U'”, istaknuo je potreseni otac.

Napomenuo je i kako to nije prvi slučaj nasilja u toj školi te da mu je kći nakon svega zaprimila prijeteće poruke smrću i to preko mobitela.

Zadarska policija, koja je za slučaj doznala od medija, a ne iz škole, provodi izvide.

“Provodi se kriminalističko istraživanje zbog nanošenja tjelesnih ozljeda u školi nad dvije maloljetne osobe kojima su nanesene lakše tjelesne ozljede. Policija je promptno reagirala i u tijeku je kriminalističko istraživanje kojim ćemo ovaj događaj u potpunosti rasvijetliti”, rekao je na konferenciji za novinare Boro Mršić, načelnik kriminalističke policije u PU zadarskoj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI