Zoran Milanović: Pamti li itko Plenkovićeve i Jandrokovićeve riječi iz 2012. godine i njihov trud na izgradnji hrvatske sloge?!

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Zoran Milanović na svom Facebook profilu objavio je podsjetnik na  svoje riječi iz 2012. godine kada je reagirao na ‘huškačke’ izjave Tomislava Karamarka. 

Ovo su moje riječi sa sjednice hrvatske Vlade održane 20. lipnja 2012. Bila je to reakcija na jednu u nizu huškačkih izjava Tomislava Karamarka, jednoga u nizu Jandrokovićevih gospodara i Plenkovićevog dobrotvora koji ga je već 2013. instalirao u Europski parlament.

Pamti li itko Plenkovićeve i Jandrokovićeve riječi iz tog vremena i njihov trud na izgradnji hrvatske sloge?

“Ovo spominjem zato što već danima gledamo kulminaciju, igranja vatrom i nazivanja naše vlasti nenarodnom vlasti.

Ova vlast je narodna, jer je dobila povjerenje naroda. Nikad, baš nikad, i kad su tijesno dobili parlamentarne izbore, političku konkurenciju nisam nazivao nenarodnom vlašću. To je jezik iz 1945., 1946., 1947. i 1948. godine. Ovo je pitanje kulture duha. Ne moramo se voljeti, imati iste poglede na brak i život, ali moramo imati iste poglede na Hrvatsku. A oni kojima je bliži govor 1945., neka se služe tim govorom, a taj govor za nas ne postoji”, piše predsjednik u svojoj objavi.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI