ŽUPANIJA IH JE HTJELA ZATVORITI, NO ONI SE NE DAJU: Varaždinski TTS-a pronašao zakonsko rješenje po kojem i dalje mogu raditi

Varaždinski Sportski centar TTS u subotu nije zatvorio svoja vrata, iako je prema novim mjerama koje su od subote na snazi u Varaždinskoj župniji bilo navedeno da bi trebali prestati s radom..

Prije nekoliko dana održana je konferencija za medije ispred TTS-a na kojoj je direktorica te tvrtke Mia Ivanković rekla, kako unatoč epidemiološkim mjerama koje za varaždinsko područje traju do 30. studenoga, neće zatvarati vrata dvorane, ali i cijelog sportskog centra kako bi svi koji su željni sportskih aktivnosti mogli nastaviti sa svojom rekreacijom.

“Nismo se zatvorili, normalno radimo i čak smo pronašli neko zakonsko rješenje po kojem možemo raditi”, rekla je za Dnevno Mia Ivanković.

Na naš upit je li ih posjetio netko od inspektora, rekla je da za sada još nitko nije došao, ali “da ih očekuju svakoga dana“.

“Mislim da su i oni svjesni da su to besmislene mjere jer treba raditi po načelu – ‘ili zatvorite sve ili ništa’”, istaknula je Mia Ivanković. Dodala je kako je država trebala iznaći neko rješenje, kompenzacijske mjere i način financiranja za sve one koji po epidemiološkim mjerama županijskog i Nacionalnog stožera moraju biti zatvoreni.



“Mi smo legalisti i želimo legalno raditi. Osim toga, želimo očuvati 17 radnih mjesta. Nadamo se da će nam to biti omogućeno”, zaključila je.

Mia Ivanković je članica Udruge Glas poduzetnika koja ju podržava u nezatvaranju TTS-a, a na konferenciju za medije došao je i Franz Letica, predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb koji joj je također dao potporu.

Naime, u sklopu TTS-a nalazi se i kafić kojem je, zbog strožih epidemioloških mjera, skraćeno radno vrijeme do 22 sata.

Podsjetimo, Mia Ivanković, inače kći poznatog hrvatskog trenera Branka Ivankovića.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI