Zvonimir Šostar: “Brzo se popunjavaju liste, ali nas brine što će biti nakon što se većina cijepi koja to želi”

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar gostovao je u emisiji RTL Direkt te je prokomentirao kakva je situacija što se tiče cijepljenje građana i opća situacija s koronavirusom u našoj državi.

“Mislim da još nije vrijeme za ublažavanje mjera, imamo 600 novih danas u Zagrebu. Puno je bolje prije nego mjesec dana, polako ide kraju ovaj britanski soj koji je zarazio oko 98% ovih koji su oboljeli. 14-dnevna incidencija je još uvijek vrlo visoka u Zagrebu, tu negdje oko 600. Kad se spusti na oko 150, možemo razgovarati o ublažavanju mjera”, govori Šostar.

Cijepljenje ide dobro, ali je izrazio zabrinutost.

“Još uvijek nas pune liječnici obiteljske medicine, vrlo brzo se popunjavaju liste. Ali brine nas sve kako će biti do 1. lipnja kad se procijepi većina onih koji se žele cijepiti”, rekao je.

Dotaknuo se i predsjednika Zorana Milanovića o njegovim izjavama.



“Ne bih se usudio reći kao Milanović da cijepljeni više ne moraju nositi masku. Nema dokaza da cijepljeni prenose covid, ali činjenica je da kad smo cijepili korisnike domova za starije i nemoćne našli dosta pozitivne na PCR testovima. Ne bih bio tako slobodan kad je još ovako malo broj procijepljenih”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI