HRVATSKE ŽENE MONSTRUMI: Ubijale djecu zbog ljubavnika, likvidirale muževe…

ilustracija

U zamrzivaču obiteljske kuće pronađeno je tijelo, vijest je ovo koja dopire iz međimurskog Palovca, a koja je zgrozila hrvatsku javnost. Da je najvjerojatnije riječ o djevojci Jasmini kojoj se svagi trag izgubio u kolovozu 2000.godine, potvrdili su predstavnici policije i Državnog odvjetništva, a ono što je pak u cijeloj priči neobično jest da je nestanak nesretne djevojke prijavljen tek pet godina kasnije. Prema podacima Državnog odvjetništva, zbog sumnje na ubojstvo sestre policajci su uhitili Smiljanu Srnec Dominić koja je navodno tijelo skrila u škrinju za zamrzavanje u hodniku, prizemlja obiteljske kuće. Pored nje su svakodnevno prolazili njezini muž, kćerke i zet, kojima nije bilo na pameti da se na svega nekoliko metara od njih nalazi Jasminino tijelo.

Chiara Rojnić usmrtila sina

Premda je ovaj jeziv slučaj zgrozio hrvatsku javnost, ovo nije prva priča u kojoj je glavna akterica i potencijalna ubojica žena.  Svojedobno je tako primjerice, javnost svjedočila slučaju Chiare Rojnić koja je usmrtila svojega trogodišnjeg sina Denisa. Zatim je uz pomoć maloljetne prijateljice djetetovo tijelo prenijela u uvalu Mandrač, kako bi otežala rasvjetljavanje ovog slučaja majka je iste noći, nedugo naon ponoći došla u policijsku postaju te lažno prijavila nestanak djeteta. Policija je osumnjičila i muškarca koji ubojstvo nije prijavio,m već je s dječakovom kajkom i njenom prijateljicom pokušao prikriti kazneno djelo. Maloljetna djevojka, bila je štićenica pulskog Doma za odgoj i mladež. Prema onome što se kasnije saznalo, Chiara je sina ubila jer ga se htjela riješiti kako bi mogla otputovati u Makedoniju, pri čemu joj je dječak predstavljao smetnju. Dječakov otac u to je vrijeme boravio u zatvoru u Bosni i Hercegovini, a kasnije se doznalo i kako je obitelj za Chiaru ranije tražila pomoć prihijatra, ali je ona pobjegla u BiH.

Skočila sa kćerkom s nebodera

U srpnju 2014.godine, 38-godišnja žena počinila je samoubojstvo, a sa sobom u smrt povela je i trogodišnju kćer. Žena je skočila s 11.kata, zgrade u zagrebačkim Utrinama, gdje je živjela. U vrijeme samoubojstva i ubojstva, u stanu je bila i druga, sedmogodišnja kćerka. Djevojčicu koja nije napunila tri godine iz zgrade u Karamanovom prilazu povukla je u smrt, a svemu su navodno predhodili obiteljski problemi.



Naručila likvidaciju supruga

Snježana Novak, davne je 1995.godine, naručila likvidaciju svojeg supruga Ljubomir Novaka, imućnog Crikveničana. Hicima iz šačmarice, dok je šetao između Selca i Crikvenice, likvidirao ga je Damir Perasz, plaćeni ubojica angažiran po preporuci Krešimira Luketića. Dotična je osuđena baš kao i Luketić na 15 godina zatvora, dok je Perasz dobio 20 godina zatvora. Glavni je motiv za ubojstvo, uz novac bio i ljubavni trokut, a skoro dva desetljeća nakon ubojstva saznalo se da je glavni poticatelj bio Mario Pečaver te njegova kćerka Ana Pečaver-Lešić. Naime, Mario je bio obiteljski prijatelj Novakovih, s kojim je Snježana nakon Marijeva ubojstva bila u izvanbračnoj zajednici,  a moguće i da su prije toga bili u preljubičkoj vezi, dok je Ana u vrijeme ubojstva bila Luketićeva djevojka.

Majka i sin ubili njegovu suprugu

Riječki Županijski sud 2008.godine zabilježio je jeziv slučaj. Naime, za teško je ubojstvo osuđena Anka Lambert i njezin sin Alen Lambert, koji su na posebno okrutan način ubili njegovu nevjenčanu suprugu Anu Brnelić. Njih su dvoje nesretnu ženu zatočili u svojem stanu te je minimalno četiri godine zlostavljali. Tanja nije mogla kontaktirati s prijateljima i obitelji, nije išla na posao, mučena je glađu i žeđu, te bila vezana za krevet. Anka je pazila da Tanja ne pobjegne, a sin Alek nerijetko je ženu fizički zlostavljao. Od brojnih ozljeda, žena je zadobila gnojnu upalu pluća, od koje je na koncu i umrla. Vještaćenjem psihijatra utvrđeno je kako su majka i sin bili svjesni što čine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI