HRVATSKI SRBIN NAPRAVIO KAOS ZBOG PEDOFILIJE: Upao je u crkvu u Beču i prebio šest fratara

Photo: Pixabay, Ilustracija

Muškarac (49) život je proveo u vjeri, ali se jednog dana njegov pogled na Katoličku crkvu drastično se promijenio. Nakon izvještaja o seksualnom zlostavljanju svećenika nad djecom, Hrvat srpskog podrijetla uputio se u Austriju, gdje je brutalno premlatio šest fratara.

U Austriji je odabrao crkvu koju će napasti i pažljivo pregledao lokaciju. Malo iza podneva, dva dana nakon Božića, probio se u katoličku crkvu u bečkom Strebersdorfu te u susjednu zgradu katoličke škole. Krenuo je mlatiti fratre, jednog po jednog, iako ih nije od ranije poznavao. Udarao ih je čak i željeznom šipkom, a svim je žrtvama stavio lisice i začepio im usta. Pet fratara teško je ozlijeđeno, a jedan se nekoliko mjeseci borio za život. Tek nakon otprilike četiri sata mučenja jedan od napadnutih fratara uspio je skinuti lisice, pobjeći i potražiti pomoć.

S mjesta užasa, napadač je ukrao pištolj, gotovinu, iPad, fotoaparat i hard diskove, a potom se sakrio u 300 metara udaljeno šipražje. Nakon nekoliko sati izašao je iz grma i zakopao oružje, pa pobjegao u centar Beča, odakle se vratio u Hrvatsku.


Glavni istražitelj Helmut Pöttler, iz Državnog ureda kriminalističke policije u Beču, rekao je kako je nakon djela 27. prosinca 2018. osigurano preko 500 tragova. Počinitelj je kemijskim sredstvom uništio mnoge tragove, no na boci s vodom je pronađen cjelovit DNK trag.

U proljeće 2021. iz Njemačke je stigla informacija da je taj DNK već zabilježen na mjestu zločina početkom 2000-ih. Genetski podaci pripadaju hrvatskom državljaninu koji je osuđen za pljačku i uzimanje talaca u susjednoj državi, javili su tada Nijemci austrijskim kolegama.
Kad se saznalo da bi osumnjičenik trebao biti u Hrvatskoj, bečki tužitelj izdao je nacionalni nalog za uhićenje i europsku tjeralicu te je krenula i suradnja s hrvatskom policijom. Uhićenje 49-godišnjaka pokazalo se teškim jer nije imao stalnu adresu i živio je na ulici.No, 11. svibnja istražitelji su ga konačno pronašli u Zagrebu i priveli. Prošli tjedan isporučen je i od prošlog je četvrtka u zatvoru u Josefstadtu. Osumnjičeni je porijeklom Srbin koji ima hrvatsko državljanstvo, navodi Die Presse. S tri godine je s obitelji emigrirao u Njemačku. Neko je vrijeme živio u Austriji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI