HRVATSKI STUDIJI POSTAJU ODJEL? Studenti u utorak izlaze na ulice!

Marko Prpic/PIXSELL

Rektor koči cijeli proces i umjesto fakulteta nudi status odjela, iako ne postoji niti jedna pravna zapreka da se odmah pokrene proces dobivanja statusa fakulteta

Studenti Hrvatskih studija prosvjedovat će 17. siječnja na Trgu Maršala Tita uoči sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu. Društveno humanističko vijeće odlučilo je u srijedu da se pokreće postupak pretvaranja Hrvatskih studija iz centra u odjel. Ta bi odluka trebala biti potvrđena na navedenoj sjednici Senata.

U nastavku prenosimo cijelu izjavu studenata okupljenih u inicijativu Studenti govore:

„Mi, studenti Hrvatskih studija, borimo se da naša ustanova nakon toliko godina dobije status fakulteta. Ponosni smo na svoj studij koji je dobio visoku ocjenu na provedenoj reakreditaciji. Sanjamo o tome da se na Hrvatskim studijima oforme i doktorski studiji kako bi na svom studiju jednog dana mogli i doktorirati.

U ovome trenutku brine nas to što rektor koči cijeli proces i umjesto fakulteta nudi status odjela, iako ne postoji niti jedna pravna zapreka da se odmah pokrene proces dobivanja statusa fakulteta.

Zašto se u zemlji s izrazito niskom stopom visoko obrazovanih kreće u zatvaranje jedne visoko obrazovne ustanove umjesto da se aktivno radi na tome da ta ustanova još više napreduje i razvija se? Volimo svoju zemlju i želimo ostati u njoj i raditi, ali nas ovakvi postupci tjeraju prema traženju kruha u tuđini.



Imali smo prilike u medijima pročitati da smo izmanipulirani od strane određenih političkih opcija i to smatramo uvredom jer nas politički obračuni ne zanimaju i jedini cilj za koji se borimo je da našistudiji koje volimo postanu fakultet, a ne da se degradiraju na razinu odjela. Borimo se za studije koji su kvalitetni i koje volimo! Politika nas ne zanima!

Drage članice i članovi Senata, drage profesorice i profesori, dragi dekani i prodekani te drage studentice i studenti, nemojte dopustiti da Hrvatski studiji postanu odjel. Ne pristajte na ništa manje od fakulteta!“

>> MAGISTRI KROATOLOGIJE U BORBI S VJETRENJAČAMA: Zbog Pravilnika iz 1996. ne mogu dobiti posao u osnovnim školama, a institucije šute!

Peticiju Hrvatski studiji fakultet – ne odjel možete potpisati ovdje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI