HRVATSKI SUVERENISTI NE ODUSTAJU: Evo što žele da se uvrsti u Ustav

Konstituirajuće sjednice Predsjedništva Hrvatskih suverenista i Glavnog odbora Hrvatskih suverenista održane su u nedjelju u Zagrebu.

Sjednicu Predsjedništva predvodio je predsjednik stranke Marijan Pavliček. On je istaknuo da, nakon ujediniteljskog Sabora i nedavnih pojačanja u saborskom Klubu, Hrvatski suverenisti pokazuju svoju širinu.

Na sjednicama je poseban naglasak stavljen na predstojeće prikupljanje potpisa za referendumsku inicijativu “Zaštitimo hrvatsku kunu” kojom se želi u Ustav Republike Hrvatske uvrstiti odredba prema kojoj odluku o promjeni službenog sredstva plaćanja (valute) donosi narod na referendumu.


“Odluku o eventualnom uvođenju eura mora potvrditi narod, odnosno uvođenje eura bilo bi moguće tek onda kada to želi većina birača. Pripreme za skupljanje potpisa su u tijeku, tiskan je velik broj potpisnih lista, a vjerujemo da će broj skupljenih potpisa biti daleko veći od potrebitih 380 tisuća”, rečeno je na sjednici.

Glavni odbor Hrvatskih suverenista za predsjednicu Glavnog odbora jednoglasno je izabrao Vesnu Vučemilović, a za njene zamjenike Dživu Brčića i Hrvoja Šlezaka.Facebook Comments

Loading...
DIJELI