HRVATSKI SUVERENISTI SKUPLJAJU POTPISE ZA REFERENDUM O EURU: Evo koliko im treba potpisa

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatski suverenisti žele raspisati referendum o zaštiti kune, a za to im je potrebno 368.867 potpisa.

Rješenjem ministra pravosuđa i uprave utvrđuje se da je u registru birača na dan 24. listopada 2021. u 00,00 sati upisano ukupno 3.688.671 birača hrvatskih državljana s prebivalištem u Republici Hrvatskoj te da deset posto od tog broja iznosi 368.867.

Organizacijski odbor Referendumske inicijative “Zaštitimo hrvatsku kunu” za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma s referendumskim pitanjem: Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba koja glasi: “Novčana jedinica Republike Hrvatske jest kuna, koja se dijeli na stotinu lipa. Odluku o promjeni novčane jedinice u Republici Hrvatskoj donose birači na referendumu”, najavio je početak prikupljanja potpisa birača te je 24. listopada 2021. određen kao prvi dan prikupljanja potpisa (referentni dan).


Ministarstvo pravosuđa i uprave dužno je sukladno Odluci Ustavnog suda Republike Hrvatske broj: U-VIIR-7346/2014 od 10. prosinca 2014. godine (Narodne novine, broj 156/14), posebnim rješenjem utvrditi ukupan broj birača u Republici Hrvatskoj na referentni dan u 00,00 sati (referentni sat) te je isti dan to rješenje dužno objaviti na svojoj mrežnoj stranici i dostaviti ga za objavu u Narodnim novinama.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI