HRVATSKI VELEPOSLANIK U BEOGRADU: ‘Teško je govoriti o ovom slučaju, a jedna stvar će sve još dodatno otežati!’

Foto: Pixsell

Potraga za 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišem, nestalim u Beogradu prije tjedan dana u noći s 30. na 31.prosinca i dalje traje no rezultata i dalje nema.

Policija i tužiteljstvo nastavljaju svoj posao. Naime, rekonstruiraju njegovo kretanje i analiziraju sve što je do sada prikupljeno. Potraga bi idućih dana idućih para dana zbog ranije najavljenih loših vremenskih uvjeta odnosno kiše i snijega, privremeno  bi se mogla obustaviti što bi moglo i potrajati nekoliko dana.

Aktualne službene informacije s javnošću je podijelio hrvatski veleposlanik u Srbiji Hido Biščević u razgovoru u Beogradu s reporterom Dnevnika Nove TV koji u glavnom gradu susjedne države prati potragu na terenu.

”Osmi dan je prošao, nema nikakvih novih informacija, i s obzirom na to da je prošao već osmi dan sve je teže govoriti o ovom slučaju. Mi smo u kontaktu s policijom i moram naglasiti da policija, kao što je rekao i Matejev otac, profesionalno i predano radi svoj posao”, istaknuo je Biščević.

Upozorio je da ”o profesionalnosti policije govori i to da ne žele s javnošću dijeliti nagađanja i špekulacije te poplavu raznoraznih stručnih, a zapravo nestručnih komentara po tabloidima, već su odlučili da će nove spoznaje dijeliti s Matejevim ocem odnosno obitelji”.



Što se tiče mogućnosti da srpska policija procijeni da joj treba neka tehnička ili slična pomoć hrvatskih kolega, Biščević je objasnio da bi im se oni tada obratili preko hrvatskog veleposlanstva u Srbiji, ali i da je teško procijeniti koliko bi to trajalo jer ovisi i o tome što bi srpska policija tražila.

U zonu suradnje, kako je kazao, ne želi ulaziti, naime, kako je objasnio: ”Ne bih htio špekulirati do koje mjere surađuju, to zbilja nije na meni da komentiram”. Također, istaknuo je da ne želi špekulirati niti oko krajnjeg ishoda potrage i daljnjih postupaka ovisno o tom ishodu.

Matejev otac je bio u hrvatskom veleposlanstvu, potvrdio je Biščević: ”Bio je to dirljiv, dug i težak razgovor, teško je uopće pretpostaviti kako se on osjeća. Razmijenili smo kontakte i poruke i u kontaktu smo, i ja osobno i Veleposlanstvo učinit ćemo sve da mu pomognemo”,  zaključio je Biščević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI