HRVATSKU JE BRANIO SA 17 GODINA, U RATU OSTAO BEZ BRATA! Je li Ivan Anušić najskromniji HDZ-ovac: Pogledajte gdje živi sa suprugom i četvero djece

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

U posljednjih nekoliko mjeseci osječko-baranjski župan Ivan Anušić stasao je u jednu od najvećih HDZ-ovih političkih zvijezda, a svoj status potvrdio je i na ovim posljednjim lokalnim izborima na kojima je osvojio najveći broj glasova, među svim lokalnim dužnosnicima koji su na izborima sudjelovali.

Malo je poznato da je Anušić veliki ljubitelj sporta, što i ne čudi, radi se naime o višem sportskom treneru sportske rekreacije, koji je u imovinskoj kartici prijavio plaću od 19975,04 kuna, toliko naime mjesečno zaradi kao župan.

Impozantna imovina

Uz tri kredita koje je naveo u svojoj imovinskoj kartici Anušić u svojem rodnom Antunovcu posjeduje kuću od 292 m2 koja glasi na suprugu i koja je procjenjena na 650000,00 kuna. Anušićeva supruga vlasnica je Peugeota 308 karavana iz 2012. godine vrijednog 45000,00 kuna, a bračni par nema ušteđevine, ni dionica. Inače je osječko-baranjski župan otac dvaju sinova i dviju kćeri te je godinama u braku sa suprugom Mandicom, a u rijetkim prilikama kada progovara o svojem privatnom životu često ističe kako je obitelj za njega sve. Na nacionalnoj političkojk sceni Anušić je postao poznat nakon što je preuzeo vođenje kampanje sada već bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a tada se saznalo kako je sa svega 17 godina napustio školu i krenuo u obranu Hrvatske. Od lipnja 91. maloljetni je dragovoljac Domovinskog rata, a kao pripadnik Zbora narodne garde 106. i 130. brigade te kao propadnik specijalne policije MUP, Vojne policije i 3. Gardijske brigade prošao je brojna ratišta, nositelj je niza vojnih odlikovanja, a u ratu je početkom 90-ih izgubio brata.

Dječak s puškom

“Napustio sam Građevinsku školu u trećem razredu i otišao u rat, još u travnju 1991. Antunovac je ugrožavala Tenja. Nisam dvojio ni sekunde i nas smo sva tri brata i otac završili na bojište”, ispričao je svojedobno za  Večernji prisjećajući se kako mu je otac branio da ide u rat, no za njega nije bilo nikakve dileme. ”Nakon pada Antunovca, otišao sam se boriti na južno hrvatsko bojište. Oslobađali smo zaleđe Dubrovnika, u strogo tajnoj akciji koju je vodio Janko Bobetko. Trideset posto branitelja iz te se operacije nikada nije vratilo, nisu im pronađeni ni ostaci. Imao sam tada 18 godina i pohvaljen sam za hrabrost”, prisjetio se u tom intervjuu. U politiku se Anušić uključio početkom 90-ih kada se pridružio HSP-u s kojim se kasnije rastao, politički put nastavio je kao nezavisni da bi se na koncu u HDZ uključio u jeku Sanaderovih afera radi kojih su mnogi u to doba napuštali stranku.

 



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI