HVIDRA STALA UZ DRŽAVNIKA PLENKOVIĆA! ‘Ne dopuštamo da se blati ime Franje Tuđmana i državotvornog HDZ-a’

Foto: Bruno Konjević/Arhiva/Cropix

Iz Zajednice županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-a ogradili su se od najavljenog političkog prosvjeda ”Dajemo vam otkaz” koji će se održati u subotu u Zagrebu i “huškačkih poruka” organizatora usmjerenih rušenju Vlade RH.

“Ovim putem naglašavamo kako su se hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskog rata borili za slobodnu i pravednu državu koja je bila preduvjet za izgradnju bolje budućnosti naše Domovine, uvijek se kritički osvrtali kada je to bilo potrebno, predvodeći borbu protiv kriminala i korupcije kroz cjelovite aktivnosti od samog osnutka naše udruge”, izvještavaju iz HVIDRA-e napominjući kako su prvi među udrugama iz Domovinskog rata davne 1996. prosvjedovali na Markovu trgu s ciljem revidiranja pretvorbe i privatizacije, tražeći odgovornost stvarnih počinitelja teških kaznenih dijela tijekom dugog niza godina.

Oštre kritike

“I dok neki današnji novokomponirani politički akteri, radi svojih uskogrudnih ciljeva, u raznim pokušajima preuzimanja vlasti nastavljaju generalizirati krivnju mnogobrojnih članova prve hrvatske državotvorne stranke, Hrvatske demokratske zajednice, moramo se ograditi od ovog orkestriranog blaćenja stranke i njezinog osnivača, prvog hrvatskog predsjednika i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske, dr. Franje Tuđmana, pod čijim smo vodstvom stvorili suverenu i neovisnu hrvatsku državu i dijelili zajedničke ciljeve. Usuđujemo se pitati naše suborce koji se planiraju odazvati tom prosvjedu – kada je i kako naš zajednički vrhovni zapovjednik postao kriminalac i osnivač neke kriminalne stranke”, navodi se u njihovom priopćenju.

“Slijedom navedenog, ovim putem dajemo potpunu i bezuvjetnu podršku premijeru Vlade Republike Hrvatske, Andreju Plenkoviću, koji se svojim državničkim potezima u cjelovitom mandatnom razdoblju evidentno dokazao u najtežim vremenima novije hrvatske povijesti tijekom kojih nas je zadesila pandemija, užasna ruska okupacija Ukrajine, iznimno teška ekonomska situacija izazvana prethodno navedenim situacijama, koja bi se neminovno reflektirala na građane Republike Hrvatske bez donesenih mjera aktualne Vlade, te tražimo da institucije za koje smo se borili rade svoj posao na dobrobit svih hrvatskih građana”, navodi se u njihovom priopćenju.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI