I DALJE ĆE BITI SUNČANO I VRUĆE: Mogući su lokalni pljuskovi

FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

I danas se nastavlja razdoblje sunčanog i vrućeg vremena. Državni hidrometeorološki zavod prognozira da će u petak u Hrvatskoj prevladavati sunčano uz povremenu umjerenu naoblaku.

Lokalno može biti jači razvoj oblaka koji će donijeti poneki pljusak s grmljavinom. To se, prije svega, očekuje u gorju i u Istri, a poslije podne rijetko u sjevernim kopnenim predjelima.

Vjetar će biti uglavnom slab, a na Jadranu će puhati slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura očekuje se između 29 i 32 stupnja Celzijusa. U gorju će biti nešto niža temperatura.

Zbog dobrih vremenskih uvjeta, vozači mogu biti sigurni i krenuti na put. U zonama privremene regulacije prometa moguće su povremene smetnje, vožnja u koloni ili kraći zastoji, rečeno je iz Hrvatskog autokluba (HAK).



Zbog toga, HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti.
Podsjećamo da će se od 18. lipnja u 12 sati do 31. kolovoza državnom cestom DC501 Oštrovica-Meja voziti uz privremenu regulaciju prometa.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima. U pomorskom prometu također nema poteškoća, a željeznički putnički prijevoz teče uglavnom redovito.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI