I DALJE TRPI POSLJEDICE NEOPREZNIH IZJAVA! Nakon CIOS-a Tomaševića demantira i zaštitarska tvrtka

Foto: Marko Prpic/Pixsell

Nakon današnje presice gradonačelnika Grad Zagreba, Tomislava Tomaševića, oglasila se već druga tvrtka koja posluje s gradom te poslala demant gradonačelnikovih izjava.

Naime, nakon što je CIOS poslao demant o navodno netočnim izjavama o zbrinjavanju otpada, sad su reagirali i iz zaštitarske tvrtke Bilić-Erić.

Tvrde kako su navodi da je ta tvrtka dobivala milijune za čuvanje praznih gradskih stanova “neutemeljeni” i “grube neistine”.

Smatraju kako je gradonačelnik Tomašević, bez bilo kakvog utemeljenja, poslovnu suradnju te tvrtke s Gradom Zagrebom predstavio u kontekstu nezakonitog postupanja.

“Zbog objektivnog informiranja i interesa javnosti napominjemo da je nakon provedenog javnog natječaja, trgovačko društvo Bilić-Erić d.o.o. Sesvete potpisalo predmetni Okvirni sporazum zajedno sa još tri društva za privatne zaštite gradskih prostora. Istim je ugovorom predviđeno čuvanje gradske imovine sukladno potrebama i nalozima Gradskog ureda za upravljanje imovinom”, stoji u priopćenju.



Foto: Security Bilić-Erić

Ističu i kako su sve usluge obavili sukladno ugovoru, nalogu naručitelja te sukladno pozitivnim zakonskim propisima.

“Napominjemo da je predmet istog Ugovora čuvanje cjelokupne imovine koja je u vlasništvu Grada Zagreba, a ne samo nekakvih praznih stanova i poslovnih prostora, na što je maliciozno stavljen naglasak”, priopćili su.

Tvrde i kako su javnost izneseni netočni iznosi te kako nisu ugovorili iznos od 26,5 milijuna kuna već 17.566.164 kune, i to za “čuvanje svih objekata u Gradu Zagrebu, a ne za čuvanje nekakvih ‘napuštenih’ stanova”.

Dodaju i kako se među ostalim radi i o nekoliko velikih napuštenih poslovnih kompleksa koji su vlasništvo ili su vraćeni na upravljanje Gradu Zagrebu.

“Ističemo kako je u cijelosti nejasno zbog kojih je motiva Tomašević na tiskovnoj konferenciji neprikladnim rječnikom i neprimjerenim usporedbama iznio čitav niz difamacija i neistina na račun Bilić-Erić, a zbog kojih isto društvo trpi štetu”, stoji u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI