I GLAVNI EPIDEMIOLOG POTVRDIO: Uvođenje covid-potvrda odgađa se do utorka, a stigla još jedna zanimljiva vijest!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak potvrdio je da se odgađa najavljeno uvođenje obaveznih covid-potvrda u javne i državne institucije.

Umjesto od ponedjeljka, covid-potvrde će biti obavezne od utorka. To je ranije potvrdio i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

“Mjere će stupiti na snagu, uvažavajući određene organizacione pripremne potrebe što se tiče mjesta testiranja i organizacije samih ravnatelja koji će to trebati provoditi, u utorak”, rekao je Fuchs.


Šef HZJZ-a je rekao i da se rezultati kućnih covid-testova neće priznavati, odnosno da se uz pomoć njih neće moći do covid-potvrda.

Capak je u razgovoru za N1 potvrdio da će potvrda o preboljenju bolesti covid-19 vrijediti godinu dana.Kazao je kako se razmišlja o uvođenju COVID potvrda u teretane, kafiće i restorane:

“Tu ipak treba jedna postupnost. Broj testiranja, s obzirom na to da mi imamo, sada nešto manje od 60 posto  cijepljenih odraslih osoba u Hrvatskoj, imamo negdje oko 500 tisuća onih koji su preboljeli ovu bolest, dakle mi još uvijek imamo jedan veliki bazen ljudi koji nemaju potvrdu o preboljenju i nemaju potvrdu o cijepljenju. Dakle, mi moramo takve odluke donositi postepeno kako bi stvorili infrastrukturu i mogućnost da se sve pokrije, svi oni koji trebaju da se  pokriju testiranjima.”

Kaže kako će se priznati odgovarajući drugi dokazi u koje spada i potvrda liječnika primarne zdravstvene zaštite o preboljenju.

Naglasio je kako ne očekuje porast broja novozaraženih nakon Vukovara. Još jednom je apelirao na građane da ostanu u svojim sredinama jer i tako mogu odati počast žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Kaže kako svi oni koji su se cijepili prije 6 mjeseci drugom dozom, “neka dođu na ovu booster dozu, na treću dozu.”, kazao je za RTL Krunoslav Capak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI