I IDS SE DIGAO NA NOGE! Paus: ‘Malverzacije u INA-i u dvije protekle godine predstavljaju jednu od najvećih pljački Hrvatske u protekla tri desetljeća’

Screenshot HRT

IDS je u ponedjeljak komentirao pljačku u INA-i. Predsjednik Dalibor Paus kazao je kako je to iznos dva godišnja proračuna Grada Pule koji je završio na privatnim računima.

“Dok se građane i poduzetnike već mjesecima plaši najavljenim poskupljenjima plina, “bez ikakvih konkretnih najava Vlade o modelima pomoći”, rekao je.

“Dok Istra i njeni građani snose najveći rizik od eksploatacije plina iz našeg mora, što imamo od toga”, dodaje.

“Ništa ili malo, a naši građani, poduzetnici i gradovi strahuju od  golemih računa koje ne znaju kako pokriti u jeku podivljale inflacije”, nastavlja Paus.

“Malverzacije u INA-i u dvije protekle godine predstavljaju jednu od najvećih pljački Hrvatske u protekla tri desetljeća. U jeku svjetske energetske krize koja pogađa cijelu Europu i Hrvatsku, pojedinci su mešetarili i radili u svoju osobnu korist, a na štetu sugrađana koji s nervozom čekaju račune za previsoke cijene plina i struje na kraju mjeseca. Ne samo obični građani i poduzetnici, već i škole, vrtići te ostale ustanove i javna tijela”, kazao je.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI