‘I ja bih novi Mercedes, ali onda neću imati za hranu!’

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ne možete vi potrošiti novce koje nemate na zrakoplove ako vam trebaju za obrazovanje, socijalna pitanja i sve ostalo", poručila je predsjednica.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović i danas je u karlovačkoj županiji, u koju je preselila svoj ured na nekoliko dana.

Nakon posjete Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske, okupljeni novinari su je zatražili komentar o nabavci novih vojnih borbenih aviona.

Predsjednica je rekla kako će ona prihvatiti opciju koju stručna skupina predlože te kako je to pitanje o kojemu trebaju odlučiti stručnjaci i piloti.

“Ja ću prihvatiti onu opciju koju stručna skupina Ministarstva obrane i glavnog stožera predloži kao najbolju i najpovoljniju za Hrvatsku jer o tome trebaju odlučiti stručnjaci i piloti. Bitna je sveobuhvatna ponuda jer ona mora uključivati ne samo borbene zrakoplove nego i obuku, simulatore i streljivo, i naravno ona strateška pitanja povezivanja gospodarstava i ulaganja u Hrvatsku. O tome ćemo razgovarati večeras”, rekla je predsjednica i prokomentirala kupnju starih aviona.

“Ja bih najradije kupila novi Mercedes, ali onda neću imati za hranu”

Pojasnila je i zašto je za Hrvatsku najbolja opcija kupnja starih aviona, rekavši kako se ne može potrošiti novac na kupnju novih aviona jer je potreban za, primjerice, obrazovanje.”O tome da nam ne trebaju stari avioni, gledajte, temeljno je pitanje u ovom trenutku razlika između generacija. Mi trenutno raspolažemo zrakoplovima druge generacije, MIG 21, dok većina Europske unije i susjeda koji imaju borbeno zrakoplovstvo raspolažu četvrtom generacijom MIG-ova, dakle mi se moramo pomaknuti. Ja bih isto najradije da možemo kupiti nove zrakoplove, to je uvijek najbolja opcija, međutim valja računati što je najbolje za državu. Ne možete vi potrošiti novce koje nemate na zrakoplove ako vam trebaju za obrazovanje, socijalna pitanja i sve ostalo”, poručila je predsjednica i pojasnila svoj stav na primjeru kupnje Mercedesa.



“Isto kao obitelj. Ja bih najradije kupila novi Mercedes, ali onda si ne mogu priuštiti ni hranu ni mnoge druge stvari. Dakle, moramo biti racionalni u toj odluci. Moraju se sagledati sve prednosti i nedostatci i u tom okviru donijeti najbolja moguća i najracionalnija odluka za državu”, rekla je predsjednica.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI