I policija i DORH i sudstvo tvrde da nisu zakazali u slučaju brutalnog ubojice Davida Komšića. Što bi se tek dogodilo da su zakazali?!

Zeljko Lukunic/PIXSELL

U najnovijem slučaju brutalnog ubojstva mlade djevojke Kristine Krapljan, koja je još čekala i bebu, odgovorne instituije će samo prebacivati krivnju jedni na druge, dok će neki drugi Davidi Komšići u nekim drugim zagrebačkim kvartovima vrebati na svoje žrtve i samo povećavati dosadašnju statistiku broja ubijenih žena od strane njihovih partnera

Brutalno ubojstvo mlade djevojke Kristine Krapljan koje se dogodilo, u srijedu navečer 22. veljače u Zagrebu, kada ju je, s dvadeset uboda nožem usmrtio njen bivši dečko David Komšić, ne prestaje izazivati sablazan u hrvatskoj javnosti. Svi se pitaju tko je odgovoran za taj monstruozni zločin, a lopticu odgovornosti jedni na druge međusobno prebacuju i policija i DORH i sudstvo.

O svemu tome najprije se oglasio ministar policije Vlaho Orepić koji je rekao da odgovorno tvrdi da je policija postupila u skladu sa svim svojim obvezama kroz cijelu proceduru i kronologiju događanja vezano uz počinitelja i žrtvu. No, ministar je, između ostalog rekao i da je krajnji trenutak da se vrlo jasno kaže da živimo u društveno-političkom okruženju gdje se mladiću koji je autom usmrtio dvije djevojke kao olakotna okolnost uzelo to da je iz ugledne obitelji. ‘Imamo i slučaj gdje je normalno da ustavna sutkinja otiđe s mjesta prometnog prekršaja, ali i dalje ostane sutkinja. Imamo okolnosti u kojima je tijekom privatizacije napravljena ogromne šteta narodu i još nitko za to nije odgovarao. Mi kao društvo definitivno trebamo dati odgovore na to, ali i svaki građanin ima odgovornost te svi skupa trebamo mijenjati stvari’, kazao je ministar Orepić.

A osjetivši se prozvano “kako od pojedinaca, tako i od medija” da nije učinilo ništa kada je ranije David Komšić uznemiravao i maltretirao svoju bivšu djevojku Kristinu Krupljan za čije je monstruozno ubojstvo prvoosumnjičen, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu odgovorilo je priopćenjem u kojem tvrdi da je postupalo u skladu sa zakonskim odredbama.Što se tiče, pak, prometne nesreće koju je Komšić izazvao tijekom trajanja prethodno spomenutog postupka i u kojoj je smrtno stradao pješak na kojeg je ovaj naletio vozilom, Županijsko državno odvjetništvo navodi da je “doneseno rješenje o provođenju istrage te je sucu istrage stavljen prijedlog za određivanje istražnog zatvora temeljem članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku s obzirom da je procijenjeno da kod osumnjičenika postoji opasnost od ponavljanja kaznenih djela (u tijeku je bio prethodno opisani postupak protiv njega kao maloljetnika)”.No, kako stoji u priopćenju, sudac istrage odbio je prijedlog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora Komšiću izričući mu tek oduzimanje vozačke dozvole.

DORH je na tu odluku uložio žalbu zbog, kako kažu, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, ali je Vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbacilo žalbu kao neosnovanu, a Komšić nije završio u istražnom zatvoru. I tako dok se policija, DORH i pravosuđe loptaju i odgovornost prebaciju jedni na druge po pisanju 24 sata, u samo prošloj godini 18 žena ubili su njihovi partneri. A u najnovijem slučaju brutalnog ubojstva mlade djevojke Kristine, koja je još čekala i bebu, odgovorne instituije će samo prebacivati odgovornost jedni na druge, dok će neki drugi Davidi Komšići u nekim drugim zagrebačkim kvartovima vrebati na svoje žrtve i samo povećavati dosadašnju statistiku broja ubijenih žena od strane njihovih partnera. Stoga, ostavke na stol gospodo iz policije, DORH-a i sudstva, jer na vaše tvrdnje da niste zakazali u slučaju brutalnog ubojstva Davida Komšića odgovorit ćemo protupitanjem:’ A što bi se tek dogodilo da ste zakazali’!

Facebook Comments



Loading...
DIJELI