I TO SE DOGODILO: SAD preporučuje privremenu obustavu cijepljenja Johnson&Johnsonom! U Hrvatsku cjepivo stiže ovog tjedna

Američke zdravstvene agencije u utorak će pozvati na privremeno zaustavljanje cijepljenja cjepivom Johnson & Johnsona, nakon što su cijepljeni razvili rijedak poremećaj koji uključuje krvne ugruške, objavio je New York Times.

Pojavile se nuspojave

Svih šestero cijepljenih s nuspojavama su žene stare između 18 i 48 godina. Cijepljenje Johnson & Johsonom provodi se samo jednom dozom.


Jedna je žena umrla, a druga je u teškom stanju hospitalizirana u Nebraski, objavio je New York Times.

Cijena dionice Johnson & Johnsona pala je za tri posto.Američka Agencija za hranu i lijekove, Johnson & Johnson i Centar za prevenciju i kontrolu bolesti za sada nisu odgovorili na Reutersov upit.

Potez američkih regulatora uslijedio je manje od tjedan dana nakon što je europski regulator za lijekove rekao da pregledava slučajeve razvijanja krvnih ugrušaka kod četiri osobe u SAD-u koje su primile to cjepivo.

Prve pošiljke bi trebale stići i u Hrvatsku

Farmaceutska tvrtka Johnson&Johnson počela je u ponedjeljak s isporukom cjepiva Europskoj uniji i do kraja lipnja treba bi isporučiti 50 do 55 milijuna doza. Hrvatska je rezervirala 900.000 doza toga cjepiva.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI