I TO SE KONAČNO DOZNALO: Škoro potvrdio da nije prijatelj s Penavom i priznao što mu jako zamjerio!

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Domovinski pokret dobio  je novog predsjednika, Ivana Penavu. On je na toj funkciji zamijenio Miroslava Škoru koji je u međuvremenu prešao u redove Suverenista. prokomentirao je izbor vukovarskog gradonačelnika za novog predsjednika Domovinskog pokreta i njegovog naslijednika na toj funkciji.

Potvrdio je izjavu Penave da se nisu čuli.

“To jedna zanimljiva teza koja se provlači cijelo vrijeme o tome kako smo mi u nekim prijateljskim odnosima i moram iskoristiti ovu priliku da kažem da Penava čovjek kojeg ja poznajem i s kojim sam imao prigodu sresti se par puta. No, međutim, biti prijatelj, ako je po definiciji biti prijatelj oni koji se poznaju u nuždi i nevolji, definitivno nisam bio s gospodinom Penavom”, rekao je Škoro.


U zadnjih dva mjeseca, vrlo teških dva mjeseca za moju obitelj i za mene, nije me ni jednom nazvao”, dodao je.

Škoro je komentirao i je li ga Penava razočarao. “Gledajte, da bi vas netko mogao razočarati, morate se prije s njim oduševiti. Tako da nije me razočarao.”Osvrnuo se na izbor Penave za šefa stranke.

“Mislim da se nitko nije ni iznenadio činjenicom da je gospodin Penava izabran za predsjednika Domovinskog pokreta. To smo znali i vi i ja još u kolovozu. Dakle, stranački vrh je to odradio, čini me se po onoj staroj Staljinovoj kada su izbori dobro pripremljeni ne treba ih i održati. Tako da, čestitam mu ovom prigodom”, rekao je Škoro za RTL Danas.

Potom se dotaknuo i drugih tema.

Ostaje li Škoro i dalje potpredsjednik sabora?

“Ne znam, vidjet će se za desetak dana. To je samo stvar koji će se model primijeniti. Hoće li ići se ići kao što u politici je, malo prava i puno matematike ili će to ići na bazi dogovora više klubova.”

Očekuje li da će ostati na toj poziciji?

“Da vam budem iskren, to meni uopće nije bilo važno u ovom trenutku i nije mi ni od prvog trenutka. Nisam se ni borio da bi bio na nekoj privilegiranoj poziciji i ustvari pozicija potpredsjednika sabora je samo protokolarna funkcija.”

Zvuči li kao da mu se više ne da?

“Nije istina da mi se više ne da. Jedno je baviti se politikom i obnašati mjesto potpredsjednika sabora, a to znači predsjedati sjednicama s vremena na vrijeme. Ja sam to do sada učinio možda dva, tri puta tako da mi to, ako se dogodi da ne budem dalje, neće nedostajati”, zaključio je Škoro.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI