I ZELENSKIJ REAGIRAO: ‘Rusija je zaboravila sve lekcije Drugog svjetskog rata’

Foto: Screenshot/YouTube

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u noćnom obraćanju reagirao je na izjave ruskog ministra vanjskih poslova Lavrova kako je “Adolf Hitler imao židovske korijene”. Zelenskij je kazao kako je Rusija zaboravila sve lekcije Drugog svjetskog rata.

“Takve antisemitske izjave znače da Rusija zaboravila sve lekcije Drugog svjetskog rata. A možda ih nikad nisu ni naučili”, izjavio je.

“Zbog tih izjava danas imamo velik skandal u Izraelu. No, iz Moskve ne čujemo nikakve riječi isprike. Samo tišinu. Kako takvo što može biti rečeno uoči obljetnice pobjede nad nacizmom? Te riječi znače da šef ruske diplomacije krivi Židove za zločine nacista”, dodaje.

“Izjava Sergeja Lavrova je u isto vrijeme skandalozna, neoprostiva, ali i historijski potpuno netočna”, komentirao je spoirnu izjavju i izraelski ministar vanjskih poslova Yair Lapid.

Inače, Lavrov je za talijansku televiziju rekao kako “je i i Hitler imao židovske krvi. To ne znači ništa. Mudri Židovi kažu da su najgori antisemiti obično Židovi”, kazao je.Facebook Comments

Loading...
DIJELI