IAKO OMIKRON PRIJETI MARKOTIĆ NOSI I DOBRE VIJESTI: Ova bi odluka mogla mnoge razveseliti, evo o čemu se radi!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ravnateljica klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević Alemka Markotić gostovala je u emisiji RTL Danas te komentirala aktualno stanje oko korone.

Rekla je da misli da se neće uvoditi nekakve posebne mjere te da se razgovaralo o tome da bi na Badnjak i Staru godinu ugostitelji mogli raditi do 2 sata ujutro.

Na pitanje postoji li mogućnost da kada omikron postane dominantan da dođe do novih zatvaranja Markotić je odgovorila kako “sve zemlje prate situaciju. Neke su zemlje više puta uvodile lockdown, a mi smo bili stava da pravila ponašanja, mjere koje propagiramo dvije godine, a to su: distanca, nošenje maski tamo gdje treba, dezinficijensi mogu držati stvari pod kontrolom”.

“Omikron se pokazuje kao iznimno brza varijanta. Ono što može zabrinjavati su migracije koje će uslijediti tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, kao i skijaška sezona. Vidjet ćemo što će se događati”, pojasnila je Markotić.

Osam je slučaja omikrona potvrđenih u Hrvatskoj, a za još je desetak slučajeva u analizi u HZJZ-u i čekaju se informacije od Europskog centra za prevenciju bolesti, rekla je Markotić.



“Stigao je u državu, sad naš kolega Puljiz ima dodatni sastanak kako bismo dobili nove instrukcije i mislim da smo blizu toga da lijek krene u distribuciju”, rekla je Markotić komentirajući lijek protiv korone koji je stigao u Hrvatsku.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI