IAKO ZAGOVARA COVID POTVRDE, BAUK PRIZNAO: ‘One su u ovom trenutku preporuka, a tek kada se donese zakon postat će obveza’

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk osvrnuo se na tzv. aktualno prijepodne u Hrvatskom saboru gdje članovi Vlade odgovaraju na pitanja zastupnika.

“Premijer ovaj puta nije rekao da mu je bilo dosadno. Ali bilo je slično, mi smo postavljali pitanja, a on uglavnom nije odgovarao. To je sukus svega. Mislim da su građani imali prilike ponovno čuti stavove koje su političari zastupali o temama koje su aktualne, mislim da su pokrivene sve aktualne teme, a i da su članovi Vlade iznosili stajališta koja su nam opće poznata. Mislim da jedino mogu zapamtiti da premijer nije odgovarao na pitanja i da je bio s onim svojim stavom, za koji će neki reći da je bahat”, rekao je Bauk u Dnevniku HTV-a.

Komentirao je i subotnji masovni prosvjed protiv uvođenja covid potvrda.

“Na onaj dio elemenata koji su sporni na tom prosvjedu za mene je i sporna prisutnost političkih struktura. Dio političkog spektra koji se prepoznaje kao lijevi politički spektar nije bio ni u organizaciji, a ni u izvedbi prosvjeda, iako vjerujem da je tamo bilo i ljudi koji podržavaju lijeve političke stranke i opcije, ali ne podržavaju ono što smo mogli čuti od radikalnije dijela prosvjednika. Iz pitanja našeg predsjednika bilo je jasno da je kritika Vladi bila upućena na nepravovremenost i na nejasne mjere koje su donesene i koje nisu uspjele uvjeriti dobar dio javnosti koji se isto tako zalaže da što prije pokušamo završiti priču s koronom”, rekao je.

“Zbog njihove selektivnosti i u jednom dijelu neprovedivosti, uključujući i ovo zadnje s COVID potvrdama gdje je postalo jasno da su one u ovom trenutku preporuka, a tek kada se donese zakon onda će postati obveza”, dodao je Bauk.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI