IGRA ŽIVACA: Tko će prije puknuti, Penava ili Plenković? Gradonačelnik Vukovara opet zagonetan

Davor Javorovic/PIXSELL

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u povodu posjeta ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vesne Bedeković, obratio se javnosti i odgovorio na pitanja novinara, javlja N1. Komentirao je i stanje u HDZ-u, odnosno svoj odnos s predsjednikom stranke, Andrejem Plenkovićem.

“Što se tiče premijera i unutarstranačkih pitanja, dopustit ćete nam da to riješimo unutar stranke pa ću i osobno znati reći vam više o tome”, odgovorio je Penava na pitanje novinara u kakvom je odnosu s Plenkovićem.

Istaknuo je da problema u komunikaciji s njim – nema.

“Nikad nije bilo spora ni problema u međusobnoj komunikaciji. Ako postoji potreba za komunikacijom, naravno da će do nje doći”, rekao je Penava.

Na pitanje hoće li u Vukovaru u listopadu biti novog prosvjeda, Penava je rekao da će o tome govoriti kada za to dođe vrijeme, ne htijući precizirati znači li to da će prosvjeda biti ili da do njega neće doći.



Komentirao je i svoju objavu na društvenim mrežama u kojoj je rekao kako Hrvatskoj treba nova revolucija i da bi se HDZ-u mogli ponoviti “crni labudovi” .

“Što se tiče moje objave na društvenim mrežama, ona je vrlo precizna, pogađa srž stvari, bit stvari, nedvosmislena je i točno onakva kakva treba biti. Tako je sročena da se ne može njome manipulirati, prikazati je nikako drugačije nego onakvom kakva jest. Doista su ozbiljne stvari u pitanju, preemotivne, duboko emotivne da bismo s njima kalkulirali i koristili ih u druge svrhe”, rekao je Penava.

Na pitanja o pravima srpske nacionalne manjine u Vukovaru i odluci Ustavnog suda, Penava je rekao da će ta točka biti na dnevnom redu tijekom listopada, baš kako i nalaže statut, koji, kako je istaknuo, ne prejudicira kakve odluke trebaju biti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI