IMA NOVU FUNKCIJU: Vlada smijenila s funkcije pomoćnika Davora Božinovića! Evo koja mu je nova pozicija

Vlada je u četvrtak razriješila Damira Truta dužnosti pomoćnika ministra unutarnjih poslova te je on imenovan ravnateljem Ravnateljstva civilne zaštite u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Priopćila je to Vlada nakon zatvorenog dijela Vladine sjednice, Trut je na tu dužnost imenovan na četverogodišnje razdoblje temeljem postupka po raspisanom javnom natječaju, kao i Marija Pećanac koja je danas imenovana ravnateljicom Uprave za pravne poslove u zdravstvu u Ministarstvu zdravstva.

Vlada je Nadzornom odboru društva Jadrolinija Rijeka predložila imenovanje Davida Sopte predsjednikom Uprave toga društva do imenovanja predsjednika putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, jer mu ističe mandat 11. rujna.


Donesen je i prijedlog odluke o imenovanju Mirte Kapural za predsjednicu Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja te je upućen Hrvatskom saboru.

Ivana Jakir-Bajo razriješena je dužnosti članice Stožera civilne zaštite RH, a novim članom, kao predstavnik Ministarstva financija, imenovan je Ante Matijević.Na zatvorenome dijelu 75. sjednice Vlade utvrđeni su odgovori Republike Hrvatske na Pismo službene obavijesti Europske komisije u vezi s upućivanjem radnika i Obrazloženo mišljenje Europske komisije u vezi s gospodarenjem istrošenim gorivom i radioaktivnim otpadom.

Također, Vlada se očitovala Trgovačkom sudu u Zagrebu vezano za darovanje nekretnine u Zagrebu, navodi se u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI