IMA SVOJE KADROVE POSVUDA, ZA HDZ-OVCE JE MOĆNIK: Samo on može zamijeniti Plenkovića na čelu stranke

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Predsjednik Sabora HDZ-ov Gordan Jandroković nedavno se našao na udaru kritika zbog neugodnog nadimka Njonjo, nakon što ga je javno prozvao Hvaranin Toni Beroš koji je tvrdio kako je zbog njegovih riječi upućenih Jandrokoviću intervenirala policija.

No, bez obzira na tu neugodnost, koja je danas za njega stvar prošlosti, sporni nadimak godinama opterećuje Jandrokovića koji svim silama nastoji sa sebe otkloniti tu nezahvalnu stigmu proizašlu iz nadimka, kojega je dobio radi toga što je HDZ-u ostao lojalan i nakon što se niz predsjednika izrotirao na čelu te stranke.

Premda javnost Jandrokovića nerijetko percipira upravo po tome nezavidnom nadimku, njegovi suradnici pa i šire članstvo HDZ-a o predsjedniku Sabora nude posve drugačiju verziju priče pa naglašavaju kako je on nakon premijera Andreja Plenkovića najmoćniji i najutjecajniji član njihove stranke. Svoju je mrežu Jandroković navodno unutar HDZ-a razgranao po terenu, simpatizere ima čak i izvan vlastite baze u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, rado je viđen gost na HDZ-ovim susretima, a njegov utjecaj u državnim tvrtkama još je uvijek neupitan.

Kako tvrde upućeni Jandrokovićevi kadrovi odlično su raspoređeni od Hrvatske pošte, pa sve do Ine i Plinacra i u konačnici HRT-a te je zapravo bez njega gotovo nemoguće ući u neku od ovih značajnih kompanija. Suprotno od onoga kako ga javnost vidi Jandroković je s jedne strane susretljiv političar koji je uvijek otvoren za komunikaciju sa svojim kolegama, ali je kažu u HDZ-u odriješit onda kada treba biti pa je tako primjerice upravo on u više navrata u ime stranke ulazio u sukobe sa koalicijskim partnerima, pri čemu je ponekad ostavljao dojam da je odvažniji od Plenkovića, što doduše premijeru baš i ne laska. Njih dvojica imaju korektan odnos, ali Plenković vrlo dobro zna da je Jandroković političar velikih ambicija.

Jedno se vrijeme po HDZ-ovim kuloarima spominjalo da bi baš on na narednim predsjedničkim izborima mogao biti njihov kandidat, no s druge strane u HDZ-u nerijetko naglašavaju da je Jandroković s obzirom na razinu političke zrelosti, ali i na iskustvo koje ima idealan kandidat za Plenkovićeva nasljednika.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI