‘Imamo prva dva policijska službenika zaražena koronavirusom’: U Hrvatskoj 39 novih zaraženih, ukupno je oboljelih 481!

Screenshot

Trenutno je potvrđeno ukupno 481 zaraženih koronavirusom. Među njima je 39 novooboljelih. Zabilježena su i dva oboljela policijska službenika. Na respiratorima se nalazi 14 ljudi. Oko 80 posto onih koji su na respiratoru su kronični bolesnici, prosjek godina se kreće oko 61 ili 62 godine. Jedan oboljeli se nalazi na intenzivnom odjelu u kritičnom stanju.

Poznati su i nalazi preminule osobe iz Istre: potvrđeno je da je riječ o smrti uzrokovanoj koronavirusom.

“Očekujemo da će kroz koji dan ove uvedene restriktivne mjere početi davati rezultate”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš jutros u emisiji “U mreži Prvog”. Dodao je kako će, ukoliko broj novooboljelih bude znatno rastao, morati poduzeti još restriktivnije mjere.

Rekao je kako, unatoč širenju zaraze u zdravstvenim ustanovama, ima dovoljno zdravih liječnika u sustavu. Beroš je u srijedu navečer rekao kako je u samoizolaciji trenutno 495 zdravstvenih djelatnika.

Podsjećamo da se oni u samoizolaciji moraju striktno pridržavati uputa koje su im dane.Na snazi su i dalje donesene mjere za smanjenje unosa bolesti u populaciju i jačanje nadzora nad širenjem koronavirusa.

Najbolja zaštita je poštivanje mjera prevencije te izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI