IMOVINA NAJPOZNATIJEG HRVATSKOG SUCA: U svojoj imovinskoj kartici naveo je čak sedam nekretnina

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Hrvatski suci i njihova imovina aktualna su tema u našoj zemlji već mjesecima. Povodom toga, u nizu članaka, provjeravamo kakvo je stanje u imovinskim karticama hrvatskih sudaca.

Premda nije uspio postati predsjednik Visokog kaznenog suda, bivši predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić jedan je od najpoznatijih sudaca u Hrvatskoj.

U svojim javnim nastupima Turudić nastupa bez dlake na jeziku, nikada nije krio svoje simpatije prema hrvatskim braniteljima, a osim toga uvijek je otvoreno progovarao o svojim druženjima s bivšim šefom Dinama Zdravkom Mamićem te problemima u hrvatskom pravosuđu.

Uz to što je najpoznatiji, Turudić je i jedan od najimućnijih hrvatskih sudaca. Kratak pogled na njegovu imovinsku karticu otkriva kako je Turudić vlasnik čak sedam nekretnina od kojih je najvrjedniji stan od 120 m2 u Zagrebu procijenjen na 1,7 milijuna kuna, uz kojeg ide i garaža vrijedna 63 tisuća kuna.

U rodnoj Virovitici Turudić posjeduje veliku oranicu od 14.800 m2 vrijednu 40 tisuća kuna, a u istom je gradu i Turudićeva kuća s okućnicom od 5730 m2 koja vrijedi 30 tisuća kuna.



Druga vrjednija kuća od 43 četvorna metra također u Virovitici vrijedna je 300 tisuća kuna.

Prijavio je Turudić i druge nekretnine u Virovitici pa tako jedna od njih od 602 kvadrata vrijedi 74 tisuće kuna. Oranica u Rezovačkim vinogradima od 2307 m2 vrijedna je 7500 kuna.

Turudićeva supruga vlasnica je stana u Zagrebu od 63 kvadrata vrijednog nešto manje od milijun kuna. Kada je o pokretninama riječ Turudić u svojoj imovinskoj kartici spominje Polo iz 2019. godine vrijedan 120 tisuća kuna, a u kartici spominje i ušteđevinu u iznosu od 11 tisuća eura kao i supruginu ušteđevinu od oko 30 tisuća eura.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI