INA JE NEŠTO PUNO VIŠE OD TOGA: On je danas najsretniji ministar! Marić nije baš bio blagonaklon prema Berošu zbog duga u zdravstvu

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić, govorio je o INA-i, porastu troškova, rastu inflacije, ali i drugim aktualnim temama.

Upitan je li mu laknulo nakon ove odluke o tome da se Ina neće otkupiti jer ne mora stvoriti novac za otkup dionica, kaže:

“Iz te perspektive možemo reći da, ali to je razumna odluka. Od prvog obraćanja nastojimo raditi u nacionalnim interesima. Ovo nije samo financijsko pitanje, puno je šire od toga”, istaknuo je Marić.

Je li ovaj prelazak na arbitražu, produžavanje neispunjenog obećanja na nekoliko godina, ministar Marić govori da će se vidjeti kako će proces ići dalje.

“Mislim da je ovo bila razumna odluka s naše strane, učiniti ovaj iskorak danas. Novi momenti su došli”, rekao je Marić gostujući u RTL-u Danas.



Mjesecima inflacija raste, a danas je ministar Ćorić najavio i skuplji plin i struju što je novi udar na standard građana, a upitan što će vlada učiniti kako bi oni najsiromašniji to najmanje osjetili, ministar Marić navodi kako još ne znaju parametre, ali kako će pravovremeno reagirati.

Upitan kada će prestati krpati Beroševe rupe, kaže kako bi bilo sjajno kada bi covid bio samo problem i da su stari dugovi samo problem, no oni stalno rastu.

Najavio je i reformu kojoj je vidio samo segmente. Postoji li, kaže, upitajte ministra zdravstva.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI