INCIDENT NA GRANIČNOM PRIJELAZU BATROVCI: Osnivaču pokreta Srbija Centar i obitelji spriječen ulazak u Srbiju

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Na graničnom prijelazu Batrovci u četvrtak oko 17 sati dogodio se incident. Osnivač pokreta Srbija Centar i kandidat na ovogodišnjim predsjedničkim izborima u susjednoj zemlji, Zdravko Ponoš zadržan je s obitelji na graničnom prijelazu prilikom povratka u Srbiju. Kako mu je bilo rečeno, ulaz u zemlju mu je bio zabranjen dok s njim razgovor ne obave pripadnici Bezbednosno informativne agencije (BIA).

Nakon više od sat i pol vremena čekanja, Ponošu su vraćeni dokumenti, a on obaviješten da BIA ipak nije zainteresirana za razgovor, piše N1 Srbija.

“Policija mi je uzela, a carinik mi vraća dokumente”, rekao je Ponoš dok su mu uručivali putovnicu i prometnu dozvolu.

“Ja se nadam da što god da su planirali napraviti, da će se to uraditi u razumnom roku nakon ovih šest-sedam sati vožnje. U međuvremenu su nam pretresli vozilo, detaljno pregledali sve stvari koje nosimo. Prvo što su pitali nakon što su pogledali u putovnicu je odakle dolazim. To mi se prvi put događa kada ulazim u svoju zemlju”, istaknuo je Ponoš.

Dodao je kako je ovo prvi put da mu se nešto tako događa na bilo kojoj granici u svijetu.



“Ovdje nije riječ o bilo kakvoj rutinskoj kontroli na ulasku u zemlju. BIA ne funkcionira na takav način i ne obavlja razgovore na granici. Procedura je takva da, ako BIA smatra da treba obaviti razgovor sa mnom, onda mi uputi poziv na kućnu adresu, a pretpostavljam da ima i moj broj telefona te me može obavijestiti i na taj način. Sasvim je jasno da se u ovom slučaju radi o političkom pritisku i maltretiranju moje obitelji. Kako drugačije nazvati kada vas nakon višesatnog putovanja po izuzetno toplom vremenu policija zadržava na graničnom prijelazu još sat i četrdeset minuta”, zaključio je Ponoš za Danas.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI