INCIDENT U MELBOURNU: Automobilom se zaletio u ljude, troje ubio, dvadesetak ranio

screenshot/RTL

U središtu grada promet je zaustavljen, a vozač je uhićen

Tri su osobe poginule, a najmanje 20 ih je ozlijeđeno u naletu automobila u središtu Melbournea. Vozač je, prema izjavama očevidaca, namjerno gazio prolaznike, no nije poznato je li riječ o terorističkom napadu. Incident se dogodio oko  13:30 sati po lokalnom vremenu, na raskrižju Bourke i Queen Street, gdje se nalaze shopping centri. Vozač je priveden.

Capture2

Vozač je prije napada divljao cestom i napravio nekoliko krugova ispred Flinders stanice, vičući kroz prozor automobila, što su neki prolaznici i fotografirali. Na internetu se pojavio i video koji prikazuje vozača kako kruži po križanju prije napada, dok ga policija pokušava zaustaviti, a objavljena je i snimka kako luduje ispred željezničke postaje.

“U ovoj fazi istrage možemo potvrditi kako su tri osobe poginule, a najmanje 20 je ozlijeđenih. Vozač automobila je priveden, a na terenu su brojne jedinice hitne pomoći kako bi pomogle unesrećeni,” poručili su iz policije.

U središtu grada promet je zaustavljen te je policija ogradila cijelo područje.



Australija je od 2014. godine pojačala pripravnost od mogućih napada radikala te je do sada spriječeno nekoliko napada.

U Melbourneu se trenutno održava prvi teniski Grand Slam turnir sezone Melbourne Open, a teniski tereni su udaljeni samo nekoliko blokova od mjesta incidenta.

https://www.youtube.com/watch?v=8VAJ2-slOow

Capture3

Facebook Comments

Loading...
DIJELI